Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Navike pušenja mladih nogometaša (CROSBI ID 783125)

Druge vrste radova | popularni rad

Benassi, Loris ; Bosnar Ksenija Navike pušenja mladih nogometaša // Fakin, list Studentskog zbora i Hrvatske akademske zajednice Fakulteta za fizičku kulturu. 2000.

Podaci o odgovornosti

Benassi, Loris ; Bosnar Ksenija

hrvatski

Navike pušenja mladih nogometaša

U okviru šireg istraživanja, na uzorku od 1046 zagrebačkih maturanata, identificiran je 271 sportaš koji se aktivno bavi nogometom, redovito trenira i natječe. Istraživanje navika pušenja na ovom uzorku pokazuje da više od polovice nogometaša ne puši, točnije njih 146 ili 53, 9 %. Rizičnu skupinu čini 125 nogometaša svrstanih u tri daljnje grupe. Drugu grupu (povremeno puši) čini 11, 1 % odnosno 30 nogometaša, u treću grupu (puši do 5 cigareta dnevno) pripada 10 nogometaša ili 3, 7 %. U poslijednju grupu (puši više od 5 cigareta dnevno) ulazi 85, gledano u postotku 31, 4 % nogometaša. Na osnovi rezultata koji su dobiveni provedenim istraživanjem, možemo zaključiti da bavljenje športom - nogometom ne osigurava imunitet od stjecanja navike pušenja. Za prevenciju od pušenja nije dovoljno mladog čovjeka uključiti u športski program.

ponašanje, adolescenti, nogomet

nije evidentirano

engleski

The smoking habits of young football players

nije evidentirano

behavior, adolescents, football

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakin, list Studentskog zbora i Hrvatske akademske zajednice Fakulteta za fizičku kulturu

2000.

nije evidentirano

objavljeno

1332-1994

Povezanost rada

Psihologija, Kineziologija