Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Post harvest fruit physiological disorders (CROSBI ID 421496)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šantalab, Antonija Post harvest fruit physiological disorders / Jemrić, Tomislav (mentor); Vuković, Marko (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Šantalab, Antonija

Jemrić, Tomislav

Vuković, Marko

engleski

Post harvest fruit physiological disorders

Fiziološki poremećaji voća jedan su od glavnih razloga ekonomskih gubitaka. U modernoj im se poljoprivredi pridaje sve više pozornosti kako bi se gubitci umanjili ili u potpunosti izbjegli. Uzroci, odnosno čimbenici, nastanka podijeljeni su u dvije skupine prema trenutku u kojem utječu na pojavnost fizioloških poremećaja. Prva skupina, čimbenika prije berbe, u koju spadaju ekološki uvjeti u voćnjaku, opskrbljenost mineralnim tvarima i pozicija ploda u krošnji još u voćnjaku mogu inhibirati ili potaknuti razvoj fizioloških poremećaja kod osjetljivih sorata određenih voćnih vrsta. Optimalan trenutak berbe predispozicija je za visoku kvalitetu ploda u pogledu njegovih fizikalno kemijskih svojstava te time smanjuje vjerojatnost pojave fiziološki poremećaja. Nakon berbe, uvjeti za vrijeme skladištenja i transporta, kao što su temperatura i zastupljenost određenih plinova, mogu također pozitivno ili negativno utjecati na pojavnost bolesti.

physiological disorders, fruit, fruit storage

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

14.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)