Utjecaj dimenzija zrna (dužina, širina i debljina) na masu i volumen zrna pšenice (CROSBI ID 421394)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Koenigshofer, Dominik
Jukić, Željko
hrvatski
Utjecaj dimenzija zrna (dužina, širina i debljina) na masu i volumen zrna pšenice
Pšenica (Triticum aestivum L.)je najvažnija žitarica u mlinarskoj proizvodnji te je uz kukuruz i rižu najraširenija kultura u Svijetu. Zrno pšenice ima tri dimenzije (dužinu, širinu i debljinu). Volumen i masa zrna mijenjaju se s promjenom dimenzija zrna. Cilj završnog rada je korištenjem dostupne literature utvrditi kako dimenzije zrna utječu na masu i volumen zrna pšenice. Prema podacima iz literature jasno je vidljiv međusobni odnos dimenzija, kao i utjecaj dimenzija na masu i volumen. Oblik i veličina zrna pšenice ovise o genotipu, odnosno sorti. Na promjenu volumena i oblika zrna mogu utjecati i određeni čimbenici te pojedini agrotehnički zahvati.
Dimenzija, oblik zrna, masa zrna, volumen, pšenica
nije evidentirano
engleski
Influence of grain dimensions (lenght, width and thickness) on the mass and volume of wheat grain
nije evidentirano
Dimension, kernel shape, kernel mass, volume, wheat
nije evidentirano
Podaci o izdanju
27
14.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb