Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka (CROSBI ID 421286)

Ocjenski rad | diplomski rad

Generalić, Boris Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka / Vladimir, Klemo (mentor); Zagreb, Fakultet elektrotehnike i računarstva, . 2018

Podaci o odgovornosti

Generalić, Boris

Vladimir, Klemo

hrvatski

Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka

U ovom radu opisani su postupci za označavanje i predviđanje struktura unutar fraza sastojaka recepta jela. Konkretno ovdje je korišten model linearno ulančanih uvjetnih slučajnih polja za pronalaženje redoslijeda oznaka riječi unutar fraze sastojka. Na temelju označenih fraza sastojaka, odnosno na temelju imena, mjerne jedinice i količine sastojka radi se upit prema bazi podataka s nutritivnim informacijama kako bi se izračunale hranjive vrijednosti recepta jela.

obrada prirodnog jezika ; uvjetna slučajna polja ; recepti jela ; procjena hranjivih vrijednosti ; USDA

nije evidentirano

engleski

Nutritional Value Estimation Based on Recipe Ingredients Description

nije evidentirano

NLP ; CRF ; recipes ; nutritional value estimation ; USDA

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56

03.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Zagreb

Povezanost rada

Računarstvo