Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka (CROSBI ID 421286)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Generalić, Boris
Vladimir, Klemo
hrvatski
Procjena hranjive vrijednosti jela na temelju opisa sastojaka
U ovom radu opisani su postupci za označavanje i predviđanje struktura unutar fraza sastojaka recepta jela. Konkretno ovdje je korišten model linearno ulančanih uvjetnih slučajnih polja za pronalaženje redoslijeda oznaka riječi unutar fraze sastojka. Na temelju označenih fraza sastojaka, odnosno na temelju imena, mjerne jedinice i količine sastojka radi se upit prema bazi podataka s nutritivnim informacijama kako bi se izračunale hranjive vrijednosti recepta jela.
obrada prirodnog jezika ; uvjetna slučajna polja ; recepti jela ; procjena hranjivih vrijednosti ; USDA
nije evidentirano
engleski
Nutritional Value Estimation Based on Recipe Ingredients Description
nije evidentirano
NLP ; CRF ; recipes ; nutritional value estimation ; USDA
nije evidentirano
Podaci o izdanju
56
03.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Zagreb