Zašto konzumirati mlijeko? (CROSBI ID 421276)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Igaly, Ema
Antunac, Neven
Bendelja Ljoljić, Darija
hrvatski
Zašto konzumirati mlijeko?
Od prvoga dana života, mlijeko je nužna namirnica za prehranu i opstanak svih mladih sisavaca. Ono sadrži sve potrebne hranjive tvari u omjeru u kojem su potrebne organizmu za normalan rast i razvoj. Nakon određene životne dobi, djeci se uz majčino mlijeko postupno uvodi i druga hrana, ali je veoma važno da se mlijeko nastavi konzumirati. Najveća je potrošnja kravljeg mlijeka, a kozje, kobilje i magareće češće se koriste u terapeutske svrhe zbog svoje zdravstvene vrijednosti. U radu su opisani osnovni sastojci mlijeka, njihova kemijska struktura i djelovanje na organizam, kao i moguće reakcije na pojedine sastojke. Mlijeko zadovoljava znatnu količinu dnevnih potreba za pojedinim tvarima (minerali, masne kiseline, …), a uz to razni sastojci djeluju sinergistički na međusobnu apsorpciju što mlijeku daje posebnu vrijednost.
mlijeko, sastav, hranidbena vrijednost, zdravstvena vrijednost
nije evidentirano
engleski
Reasons for consuming milk?
nije evidentirano
milk, composition, nutritional value, health value
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
10.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb