Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zašto konzumirati mlijeko? (CROSBI ID 421276)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Igaly, Ema Zašto konzumirati mlijeko? / Antunac, Neven (mentor); Bendelja Ljoljić, Darija (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Igaly, Ema

Antunac, Neven

Bendelja Ljoljić, Darija

hrvatski

Zašto konzumirati mlijeko?

Od prvoga dana života, mlijeko je nužna namirnica za prehranu i opstanak svih mladih sisavaca. Ono sadrži sve potrebne hranjive tvari u omjeru u kojem su potrebne organizmu za normalan rast i razvoj. Nakon određene životne dobi, djeci se uz majčino mlijeko postupno uvodi i druga hrana, ali je veoma važno da se mlijeko nastavi konzumirati. Najveća je potrošnja kravljeg mlijeka, a kozje, kobilje i magareće češće se koriste u terapeutske svrhe zbog svoje zdravstvene vrijednosti. U radu su opisani osnovni sastojci mlijeka, njihova kemijska struktura i djelovanje na organizam, kao i moguće reakcije na pojedine sastojke. Mlijeko zadovoljava znatnu količinu dnevnih potreba za pojedinim tvarima (minerali, masne kiseline, …), a uz to razni sastojci djeluju sinergistički na međusobnu apsorpciju što mlijeku daje posebnu vrijednost.

mlijeko, sastav, hranidbena vrijednost, zdravstvena vrijednost

nije evidentirano

engleski

Reasons for consuming milk?

nije evidentirano

milk, composition, nutritional value, health value

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

10.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)