Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Materijali i konstrukcije u arhitekturi vanjskih prostora (CROSBI ID 747288)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Krajnik, Damir Materijali i konstrukcije u arhitekturi vanjskih prostora / Jaklenec, Tajana (ur.). Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet ; UPI-2M PLUS d.o.o., 2018. 139..

Podaci o odgovornosti

Krajnik, Damir

Jaklenec, Tajana

hrvatski

Materijali i konstrukcije u arhitekturi vanjskih prostora

Udžbenik primarno predstavlja nastavni materijal kolegija Primjena materijala i konstrukcija u perivojnoj arhitekturi na diplomskom studiju Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a može poslužiti i studentima drugih fakulteta koji u nastavnom programu imaju kolegije tematski vezane za projektiranje i izvedbu vanjskih prostora, bilo kao integralnog dijela arhitekture zgrada (parterno i hortikulturno uređenje građevne čestice, izvedba ravnih krovova, terasa, vertikalnih vrtova) ili kao samostalne projektne teme (projektiranje i izvedba pejsažnih predjela, parkova, perivoja, trgova, ulica, igrališta). Cilj udžbenika je prikazom osnovnih tehničkih i oblikovnih obilježja pojedinih materijala i konstrukcija u kontekstu primjene u specifičnim uvjetima vanjskih prostora omogućiti studentima poznavanje i razumijevanje principa njihova korištenja kako bi proces projektiranja i izvedbe rezultirao kvalitetnom i trajnom materijalizacijom arhitektonske ideje. U prvom dijelu udžbenika obrađena su tehnička i oblikovna svojstva pojedinih materijala, dok se drugi dio bavi principima projektiranja i izvedbe različitih tipova konstrukcija te elemenata opreme, rasvjete i vode, pri čemu su, s obzirom na izuzetno opširnu materiju, klasifikacija i prikaz obilježja fokusirani na aspekte bitne za razumijevanje njihove praktične primjene u procesu projektiranja i izvedbe vanjskih prostora.

materijali, konstrukcije, elementi, vanjski prostor

Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis

engleski

Materials and constructions in the architecture of open space

nije evidentirano

materials, constructions, elements, open space

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet ; UPI-2M PLUS d.o.o.

139

2018.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-8042-40-9

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam