Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 952813

Kompentencije u vježbama za zaštitu i spašavanje


Magušić, Franjo; Labaš, Dražen; Protrka, Nikola
Kompentencije u vježbama za zaštitu i spašavanje // Zbornik radova znanstveno-stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem ''Reforme u sigurnosnom sektoru Republike Makedonije i njihov utjecaj na borbu protiv kriminaliteta'' / Slaveski, Stojan (ur.).
Skoplje, Makedonija: Evropski univerzitet u Skoplju, Fakultet za detektive i kriminalistiku, 2012. str. 42-48 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Kompentencije u vježbama za zaštitu i spašavanje
(Competence exercises for the protection and rescue)

Autori
Magušić, Franjo ; Labaš, Dražen ; Protrka, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova znanstveno-stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem ''Reforme u sigurnosnom sektoru Republike Makedonije i njihov utjecaj na borbu protiv kriminaliteta'' / Slaveski, Stojan - Skoplje, Makedonija : Evropski univerzitet u Skoplju, Fakultet za detektive i kriminalistiku, 2012, 42-48

ISBN
978-608-4574-50-7

Skup
Znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem ''Reforme u sigurnosnom sektoru Republike Makedonije i njihov utjecaj na borbu protiv kriminaliteta''

Mjesto i datum
Skoplje, Makedonija, 15.9.2012.

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Kompetencije, vježbe zaštite i spašavanja, sinergijske snage
(Competences, Protection and Rescue Exercise, Synergy units)

Sažetak
Profesionalne situacije otklanjanja opasnosti po građane i njihovu imovinu i rješavanje problema u realnom životu kulture življenja i života kod sinergijskih snaga zahtjeva potrebite kompetencije. Sagledati ćemo situacijske vježbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Republici Hrvatskoj tijekom 2011. godine. U takvim vježbama imamo rješavanje postavljenih problema interdisciplinarnim pristupom sinergijskih snaga. Predmet rada je da utvrdimo da li u sadržajima vježbi postoje i koje su kompetencije sinergijskih snaga. Polazeći od cjeloživotnog oblika obrazovanja i mobilnosti, za potrebe tržišta rada, vježbe možemo sagledati kao module kojima sistematično usavršavamo, usklađujemo i stječemo kompetencije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Sigurnosne i obrambene znanostiPOVEZANOST RADA


Ustanove
MUP Policijska akademija – Visoka policijska škola, Zagreb