Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mala škola ovčarstva (6) Kvaliteta ovčjeg mesa i mlijeka (CROSBI ID 783086)

Druge vrste radova | popularni rad

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela Mala škola ovčarstva (6) Kvaliteta ovčjeg mesa i mlijeka // Agroglas. 2018.

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela

hrvatski

Mala škola ovčarstva (6) Kvaliteta ovčjeg mesa i mlijeka

Meso je najvažniji ovčji proizvod. Primjerice, u Francuskoj se oko 85% dohotka u ovčarstvu dobiva od prodaje mesa, 11% od mlijeka, a samo 5% od vune. Kvaliteta ovčjeg mesa značajno se razlikuje u odnosu na dob ovaca, više nego li kvaliteta mesa kod drugih vrsta domaćih životinja. U vrijeme spolnoga sazrijevanja nastaju prilično velike promjene u okusu i mirisu mesa, ali i u njegovoj strukturi. Zbog toga, većina potrošača više preferira janjeće meso, nego li meso odraslih ovaca. Ovčje mlijeko je puno hranjivije nego li kravlje mlijeko. Sadrži oko dva puta više bjelančevina i masti i oko 1, 5 puta više suhe tvari. Sastav ovčjeg mlijeka značajno varira tijekom laktacije.

kvaliteta ; ovčje meso ; ovčje mlijeko

nije evidentirano

engleski

Little school of breeding sheep (6) Quality of sheep meat and milk

nije evidentirano

quality ; sheep meat ; sheep milk

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Agroglas

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)