Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Različitost u odgoju i obrazovanju i suvremeni izazovi (CROSBI ID 783066)

Druge vrste radova | ostalo

Zloković, Jasminka Različitost u odgoju i obrazovanju i suvremeni izazovi // Identitet i različitost u odgoju i obrazovanju. Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, Knjižica sažetaka. Zadar, 21-23.rujna, 2017. Zadar: Sveučilište u Zadru, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, str.2, Smiljana Zrilić (ur).. 2017.

Podaci o odgovornosti

Zloković, Jasminka

hrvatski

Različitost u odgoju i obrazovanju i suvremeni izazovi

Odgoj je fenomen koje poznaju sve civilizacije. Mnoštvo različitih pristupa i teorija koje nude različite odgovore u svezi fenomena odgoja nadasve upućuju na njegovu kompleksnost. Svjesni mnogih otvorenih pitanja o odgoju na koja nisu iznađeni (univerzalni) odgovori u ovome radu autorica iznosi činjenice koje upućuju na nedovoljnu pozornost mikro i makro razine jednom od najvažnijih stupova humanog i socijalnog razvitka – odgoju (i obrazovanju). Čini se neminovnim postaviti pitanje roditeljima ali nadasve kreatorima (socijalne) politike i “normi” svakodnevnog “suvremenog” svijeta - može li današnje društvo primjereno ljudskom dostojanstvu odgovoriti trenutnim izazovima na svim planovima života marginalizirajući važnost odgoja i prihvaćanja različitosti djece (i odraslih) kao proklamiranih ciljeva humanog razvoja svake osobe i jednog od “strateških” humano-razvojnih rješenja različitih “kriza”.

odgoj, djeca, roditelji, različitost, društvo, (ne)diskriminacija

nije evidentirano

engleski

Diversity in education and contemporary challenges

nije evidentirano

upbringing, children, parents, diversity, society, (non) discrimination

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Identitet i različitost u odgoju i obrazovanju. Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, Knjižica sažetaka. Zadar, 21-23.rujna, 2017. Zadar: Sveučilište u Zadru, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, str.2, Smiljana Zrilić (ur).

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija