Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba učinkovitosti dijatomejske zemlje i regulatora razvoja kukaca u suzbijanju maslininog moljca (Prays oleae Bern.) (CROSBI ID 420987)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pešnjardo Anita Usporedba učinkovitosti dijatomejske zemlje i regulatora razvoja kukaca u suzbijanju maslininog moljca (Prays oleae Bern.) / Vitanović, Elda (mentor); Split, Sveučilište u Splitu / Sveučilište u Zagrebu, . 2011

Podaci o odgovornosti

Pešnjardo Anita

Vitanović, Elda

hrvatski

Usporedba učinkovitosti dijatomejske zemlje i regulatora razvoja kukaca u suzbijanju maslininog moljca (Prays oleae Bern.)

U radu su prikazani rezultati jednogodišnjeg istraživanja učinkovitosti nekih pripravaka u suzbijanju karpofagne generacija maslinovog moljca (Prays oleae Bern.). Istraživani su pripravci na osnovi slijedećih djelatnih tvari: metoksifenozid u koncentraciji 0, 05%, kombinacija metoksifenozid i deltametrin u koncentraciji 0, 025% te dijatomejska zemlja u koncentraciji 1%. Pripravak na osnovi djelatne tvari metoksifenozid je iskazao visoku učinkovitost u suzbijanju navedenog štetnika, kao i kombinacija pripravaka na osnovi djelatnih tvari metoksifenozid i deltametrin. Pripravak na osnovi dijatomejske zemlje nije pokazao zadovoljavajuću učinkovitost u suzbijanju jaja i ličinki istraživanog štetnika. Nakon primjene pripravka na osnovi djelatne tvari metoksifenozid, gubitak priroda maslinina ploda je iznosio 7, 09%. Kod primjene kombinacije pripravaka na osnovi djelatnih tvari metoksifenozid i deltametrin gubitak priroda je iznosio 1, 75%, a primjenom pripravka na osnovi dijatomejske zemlje prirod je smanjen za 17, 36%. Uslijed napada maslinovog moljca prirod maslinina ploda na kontrolnim stablima je smanjen za 32, 68%.

Maslinov moljac, regulatori rasta i razvoja kukaca, sintetski piretroidi, dijatomejska zemlja

nije evidentirano

engleski

Usporedba učinkovitosti dijatomejske zemlje i regulatora razvoja kukaca u suzbijanju maslininog moljca (Prays oleae Bern.)

nije evidentirano

Maslinov moljac, regulatori rasta i razvoja kukaca, sintetski piretroidi, dijatomejska zemlja

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

30.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu; Sveučilište u Zagrebu

Split

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)