Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 950138

ZAJEDNO RASTEMO - REDEFINIRANJE PRAKSE I TEORIJE PREDŠKOLSKOG ODGOJA


ZAJEDNO RASTEMO - REDEFINIRANJE PRAKSE I TEORIJE PREDŠKOLSKOG ODGOJA, Čakovec: Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dječji vrtić, 2018 (zbornik)


Naslov
ZAJEDNO RASTEMO - REDEFINIRANJE PRAKSE I TEORIJE PREDŠKOLSKOG ODGOJA
(Grown up together - redefining ECE theory and practice)

Urednik/ci
Višnjić Jevtić, Adrijana

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, strucna

Izdavač
Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dječji vrtić

Grad
Čakovec

Godina
2018

Stranica
368

ISBN
978-953-8115-35-6

Ključne riječi
Rani i predškolski odgoj, obrazovanje, odgojitelji, roditelji
(early childhood education, ECE teachers, parents)

Sažetak
Odrastanje ranoga i predškolskoga odgoja očituje se u sveučilišnom obrazovanju, profesionalnom udruživanju odgojitelja te shvaćanju odgojitelja kao istraživača i nositelja promjena u okviru vlastite prakse. Promjene su vidljive u shvaćanju važnosti roditelja i njihovoga uključivanja u sve segmente ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja. I najvažnije od svega, participacija djece u odgoju i obrazovanju temelji se na slici djeteta kao sposobnoga za preuzimanje dijela odgovornosti za svoj razvoj. Prošlo je 15 godina od kada su održani posljednji Dani predškolskoga odgoja u Čakovcu. Promjene koje su obilježile to razdoblje u obrazovnom sustavu odražavaju se u radovima pristiglim na ove Dane predškolskoga odgoja i obrazovanja. Više od 100 praktičara i znanstvenika dalo je doprinos Danima svojim izlaganjima, prikazima dobre prakse i radionicama. Ovaj Zbornik predstavlja rezultate prikaza prakse i teorije ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja predstavljenim na Danima predškolskog odgoja, Zajedno rastemo – redefiniranje teorije i prakse ranog i predškolskog odgoja – Čakovec, 2018.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Pedagogija, Obrazovne znanosti (psihologija odgoja i obrazovanja, sociologija obrazovanja, politologija obrazovanja, ekonomika obrazovanja, antropologija obrazovanja, neuroznanost i rano učenje, pedagoške discipline)POVEZANOST RADA


Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Adrijana Višnjić Jevtić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

ZAJEDNO RASTEMO - REDEFINIRANJE PRAKSE I TEORIJE PREDŠKOLSKOG ODGOJA, Čakovec: Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dječji vrtić, 2018 (zbornik)
Višnjić Jevtić, A. (ur.) (2018) ZAJEDNO RASTEMO - REDEFINIRANJE PRAKSE I TEORIJE PREDŠKOLSKOG ODGOJA. Čakovec, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dječji vrtić.
@book{book, editor = {Vi\v{s}nji\'{c} Jevti\'{c}, A.}, year = {2018}, pages = {368}, keywords = {early childhood education, ECE teachers, parents}, isbn = {978-953-8115-35-6}, title = {Grown up together - redefining ECE theory and practice}, keyword = {early childhood education, ECE teachers, parents}, publisher = {U\v{c}iteljski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu ; Dje\v{c}ji vrti\'{c}}, publisherplace = {\v{C}akovec} }