Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Posebnosti u poslovanju godišnjem obračunu ugostitelja i hotelijera za 2017. godinu (CROSBI ID 253655)

Prilog u časopisu | stručni rad

Markota, Ljerka Posebnosti u poslovanju godišnjem obračunu ugostitelja i hotelijera za 2017. godinu // Računovodstvo, revizija i financije, XXVIII (2018), 2; 41-50

Podaci o odgovornosti

Markota, Ljerka

hrvatski

Posebnosti u poslovanju godišnjem obračunu ugostitelja i hotelijera za 2017. godinu

Zakon o ugostiteljstvu propisuje način i uvjete obavljanja djelatnosti ugostiteljstva i pružanja usluga smještaja. S poreznog motrišta, u razdoblju 2017., za pružene usluge smještaja u svim tipovima ugostiteljskih objekata primjenjivala se snižena stopu PDV-a od 13 %. Međutim, od 1. siječnja 2017. godine ugostiteljska usluga, odnosno pripremanje hrane i pića koje nije uključivalo smještaj, bilo je oporezivo stopom PDV-a od 25 % što je značajna novost i promjena u toj djelatnosti. Računovodstveno, ugostiteljsku djelatnost treba evidentirati kao uslužnu djelatnost u kojoj se isprepliću elementi proizvodnje s uslužnom djelatnosti, a ne kao trgovinu.

godišnji obračun, ugostiteljstvo, smještaj

nije evidentirano

engleski

Specialties in annual calculation for caterers and hoteliers for 2017

nije evidentirano

annuala calculation, catering, accommodation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XXVIII (2)

2018.

41-50

objavljeno

0353-8087

Povezanost rada

Ekonomija