Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prepričavanje diskursa na primjeru osječkoga govora (CROSBI ID 253390)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Benić, Mislav Prepričavanje diskursa na primjeru osječkoga govora // Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 44 (2018), 1; 1-55. doi: 811.163.42'282(497.5 Osijek)

Podaci o odgovornosti

Benić, Mislav

hrvatski

Prepričavanje diskursa na primjeru osječkoga govora

Tema je članka prepričavanje diskursa (upravni i neupravni govor te neke bliske pojave). Autor ukratko izlaže u znatnoj mjeri vlastit pristup prepričavanju diskursa i ilustrira ga opisom toga fenomena u spontanom govoru osoba koje žive u Osijeku, a rođene su u Osijeku ili okolnim mjestima. U uvodu se daju osnovni podaci o predmetu i metodama istraživanja. Drugi dio rada sadrži kratak pregled pristupa prepričavanju diskursa u literaturi. U trećem se dijelu ukratko izlaže autorova koncepcija toga fenomena, a u sljedeća se četiri dijela rada opisuju načini prepričavanja diskursa u osječkom govoru: upravni govor, neupravni govor, priopćaj činjenice i polunavođenje. Slijedi dio u kojem se ukratko prikazuju neke oznake približnosti i skraćivanja originalnoga diskursa pri prepričavanju u osječkom govoru. Na kraju rada je zaključak, u kojem se navode bitniji rezultati.

upravni i neupravni govor, hrvatski jezik, Osijek

nije evidentirano

engleski

Discourse quotation: the example of the Osijek dialect

nije evidentirano

direct and indirect speech, Croatian language, Osijek

nije evidentirano

Podaci o izdanju

44 (1)

2018.

1-55

objavljeno

1331-6745

811.163.42'282(497.5 Osijek)

Povezanost rada

Filologija

Poveznice
Indeksiranost