Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kemijsko-inženjerska termodinamika ; Termodinamika realnih procesa, 2. dopunjeno izdanje (CROSBI ID 747254)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Petric, Nedjeljka ; Martinac, Vanja Kemijsko-inženjerska termodinamika ; Termodinamika realnih procesa, 2. dopunjeno izdanje. Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2018. 455..

Podaci o odgovornosti

Petric, Nedjeljka ; Martinac, Vanja

hrvatski

Kemijsko-inženjerska termodinamika ; Termodinamika realnih procesa, 2. dopunjeno izdanje

Skripta Kemijsko-inženjerska termodinamika, Termodinamika realnih procesa su prvenstveno namijenjena studentima Diplomskog studija kemijske tehnologije, smjer: Materijali i smjer: Zaštita okoliša na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, koji upišu kolegij Termodinamika realnih procesa. Upoznavanje i razrada bitnih termodinamičkih pojmova i promjena iz sadržaja ove skripte nužni su za stjecanje i produbljivanje znanja s obuhvaćenog područja. Opseg gradiva i njegova podjela po poglavljima u skladu su s nastavnim planom i programom kolegija te će studentima olakšati razumijevanje predmeta i omogućiti im uspješnije studiranje. Skripta su namijenjena i svima onima koji se u svom inženjerskom radu susreću s realnim fluidima i njihovim otopinama kako bi mogli odabrati potrebne literaturne termodinamičke podatke i teorijske relacije, te primijeniti različite oblike faznih dijagrama, tablica i numeričkih izraza za prikaz termodinamičkih svojstava realnih plinova i otopina. Ova skripta, istog naziva kao i dosadašnje interne i recenzirane skripte su drugo dopunjeno izdanje, istih autora (Petric, N., Martinac, V., 1998.). Gradivo obuhvaćeno ovim djelom nastavlja se na materijal iz prethodnog izdanja. Tekst je proširen novim poglavljima vezanim za procjenu i izračunavanje termodinamičkih svojstava realnih fluida i njihovih otopina. Uz teorijsku razradu, dani su i matematički izvodi u obimu primjerenom studentima kemijsko-tehnološkog profila. Teorijska izlaganja popraćena su nizom riješenih numeričkih primjera koji ilustriraju primjenu osnovnih termodinamičkih zakona i matematičkih metoda u rješavanju kemijsko-inženjerskih problema. Navedeni riješeni zadaci olakšavaju pristup praktičnim problemima i u ovoj grani inženjerstva. Najtoplije zahvaljujemo recenzentima rukopisa izv. prof. dr. sc. Miroslavu Labor i izv. prof. dr. sc. Renatu Tomaš na temeljitom pregledu teksta te vrlo korisnim prijedlozima za poboljšanje i razumijevanje teksta.

kemijsko-inženjerska termodinamika

nije evidentirano

engleski

Chemical-engineering thermodynamics ; Thermodynamics of Real Processes, 2nd supplemented edition

nije evidentirano

Chemical-engineering thermodynamics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu

455

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo