Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane (CROSBI ID 420450)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kunjko, Dunja Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane / Voća, Neven (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Kunjko, Dunja

Voća, Neven

hrvatski

Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane

Otpad nastaje kao produkt masovne proizvodnje i potrošnje. Njegovim odlaganjem štetno se djeluje na okoliš i dolazi do njegovog onečišćavanja. Više od pola stvorenog komunalnog otpada u EU čini biorazgradivi otpad koji najčešće nastaje u domaćinstvima, školama, bolnicama i ugostiteljskim objektima. Otpad od hrane koji je bačen u većem dijelu još je iskoristiv za ljudsku prehranu. U istraživanom ugostiteljskom objektu utvrđena je količina i sastav otpada od hrane po kategorijama. Prema dobivenim rezultatima moguće je donijeti i odrediti smjernice i mjere za daljnje strategije smanjenja otpada od hrane.

Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana

nije evidentirano

engleski

Composition and quantity of food waste in vegan restaurant

nije evidentirano

Waste, food waste, vegan diet

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

13.07.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)