Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane (CROSBI ID 420450)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kunjko, Dunja
Voća, Neven
hrvatski
Sastav i količina otpada od hrane u ugostiteljskom objektu veganske prehrane
Otpad nastaje kao produkt masovne proizvodnje i potrošnje. Njegovim odlaganjem štetno se djeluje na okoliš i dolazi do njegovog onečišćavanja. Više od pola stvorenog komunalnog otpada u EU čini biorazgradivi otpad koji najčešće nastaje u domaćinstvima, školama, bolnicama i ugostiteljskim objektima. Otpad od hrane koji je bačen u većem dijelu još je iskoristiv za ljudsku prehranu. U istraživanom ugostiteljskom objektu utvrđena je količina i sastav otpada od hrane po kategorijama. Prema dobivenim rezultatima moguće je donijeti i odrediti smjernice i mjere za daljnje strategije smanjenja otpada od hrane.
Otpad, otpad od hrane, veganska prehrana
nije evidentirano
engleski
Composition and quantity of food waste in vegan restaurant
nije evidentirano
Waste, food waste, vegan diet
nije evidentirano
Podaci o izdanju
34
13.07.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb