Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena fizikalnog i računalnog modeliranja u Mehanici fluida (CROSBI ID 782762)

Druge vrste radova | ostalo

Žic, Elvis Primjena fizikalnog i računalnog modeliranja u Mehanici fluida // Monografija Zavoda za hidrotehniku i geotehniku 2008.-2018. (10 godina Zavoda za hidrotehniku i geotehniku 2008.-2018.). 2018.

Podaci o odgovornosti

Žic, Elvis

hrvatski

Primjena fizikalnog i računalnog modeliranja u Mehanici fluida

U radu su prezentirana istraživanja dobivena kroz doktorski rad pod nazivom "PRILOG MODELIRANJU POTENCIJALNIH POPLAVNIH TOKOVA I TOKOVA KRUPNOZRNATOG MATERIJALA U SLIVU RJEČINE" koji je realiziran u sklopu hrvatsko-japanskog bilateralnog znanstvenog projekta pod nazivom "Risk Identification and Land-Use Planning for Disaster Mitigation of Landslides and Floods in Croatia". Također su prikazana istraživanja na fizikalnim modelima u sklopu hidrotehničkog laboratorija Građevinskog fakulteta u Rijeci, kao i primjena Ansys Fluent paketa, konkretno na programskom paketu CFX i Openfoam.

fizikalno modeliranje, numeričko modeliranje, debritni tok, blatni tok, SPH metoda, Solfec kod, klizište Grohovo, CFX program

Predavanje se održalo u sklopu objavljivanja Monografije Zavoda za hidrotehniku i geotehniku 2008.-2018., odnosno u sklopu 10-godišnjeg rada (2008.-2018.)Zavoda za hidrotehniku i geotehniku na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

engleski

Application of physical and numerical modeling in the Fluid Mechanics

nije evidentirano

physical modeling, numerical modeling, debris flow, mudflow, SPH method, Solfec code, Grohovo landslide, CFX program

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Monografija Zavoda za hidrotehniku i geotehniku 2008.-2018. (10 godina Zavoda za hidrotehniku i geotehniku 2008.-2018.)

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija, Građevinarstvo, Računarstvo