Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve (CROSBI ID 420084)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jambrović, Ema Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve / Bosiljkov, Tomislav (mentor); Škegro, Marko (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Jambrović, Ema

Bosiljkov, Tomislav

Škegro, Marko

hrvatski

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve

Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve. Praćen je utjecaj ultrazvuka nominalne snage 100 W na temperaturu, apsorbanciju, apsorbanciju nakon 24 sata, gustoću, prividnu viskoznost i raspodjelu veličine čestica pri sljedećim procesnim parametrima: amplituda od 20, 60 i 100 %, promjer sonde od 7, 10 i 14 mm, te vrijeme tretiranja u rasponu od 2, 6 i 10 minuta. Ispitivanje je provedeno na 27 uzoraka soka od mrkve, koji je dobiven filtrom promjera 0, 5 mm, volumena 150 mL. Statistička obrada rezultata napravljena je pomoću programskog paketa „Statistica 12“. Ultrazvuk, kao nova netoplinska tehnologija pokazuje pozitivan utjecaj na promjenu promatranih fizikalnih svojstava sa povećanjem stabilnosti uzorka soka od mrkve.

ultrazvuk visokog intenziteta, sok od mrkve, fizikalna svojstva, raspodjela veličine čestica

nije evidentirano

engleski

Influence of high intensity ultrasound on physical properties of carrot juice

nije evidentirano

high – intensity ultrasound, carrot juice, physical properties, particle size distribution

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

18.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija