NETIFUSNE SALMONELOZE-IZVOR INFEKCIJE I PUT PRIJENOSA (CROSBI ID 419923)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Ana Adžaip
Gobin, Ivana
hrvatski
NETIFUSNE SALMONELOZE-IZVOR INFEKCIJE I PUT PRIJENOSA
Salmonele su vodeći uzročnici crijevnih zaraznih bolesti, koje se prenose hranom, u svijetu. Hrana životinjskog porijekla, osobito perad i peradarski proizvod, uključujući i jaja, najčešće su izvor infekcije u sporadičnim slučajevima oboljevanja, ali i u epidemijama. Cilj rada je bio opisati izvore zaraze salmonelom i koji su to sve putevi širenja ove bolesti.
netifusne salmonele, put prijenosa
nije evidentirano
engleski
NON-TYPHOID SALMONELLOSIS-SOURCE OF INFECTION AND TRANSMISSION
nije evidentirano
non-typhoid salmonellosis, transmission
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
29.09.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Fakultet zdravstvenih studija
Mostar