Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 943682

NETIFUSNE SALMONELOZE-IZVOR INFEKCIJE I PUT PRIJENOSA


Ana Adžaip
NETIFUSNE SALMONELOZE-IZVOR INFEKCIJE I PUT PRIJENOSA 2017., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet zdravstvenih studija, Mostar


Naslov
NETIFUSNE SALMONELOZE-IZVOR INFEKCIJE I PUT PRIJENOSA
(NON-TYPHOID SALMONELLOSIS-SOURCE OF INFECTION AND TRANSMISSION)

Autori
Ana Adžaip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Mjesto
Mostar

Datum
29.09

Godina
2017

Stranica
33

Mentor
Gobin, Ivana

Ključne riječi
Netifusne salmonele, put prijenosa
(Non-typhoid salmonellosis, transmission)

Sažetak
Salmonele su vodeći uzročnici crijevnih zaraznih bolesti, koje se prenose hranom, u svijetu. Hrana životinjskog porijekla, osobito perad i peradarski proizvod, uključujući i jaja, najčešće su izvor infekcije u sporadičnim slučajevima oboljevanja, ali i u epidemijama. Cilj rada je bio opisati izvore zaraze salmonelom i koji su to sve putevi širenja ove bolesti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA