Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj temeljenja na XPS-u na toplinske gubitke i ponašanje pri potresu zgrade gotovo nulte energije (CROSBI ID 782717)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Đurković, Lucija ; Knežević, Dijana ; Konjevod, Katarina ; Kukina, Ivan ; Maleš, Tea ; Vidić, Dino Utjecaj temeljenja na XPS-u na toplinske gubitke i ponašanje pri potresu zgrade gotovo nulte energije // Rad za rektorovu nagradu. 2018.

Podaci o odgovornosti

Đurković, Lucija ; Knežević, Dijana ; Konjevod, Katarina ; Kukina, Ivan ; Maleš, Tea ; Vidić, Dino

hrvatski

Utjecaj temeljenja na XPS-u na toplinske gubitke i ponašanje pri potresu zgrade gotovo nulte energije

Proučavanjem temeljenja zgrada na potresnoj izolaciji u zemljama zapadne Europe javila se ideja za analiziranjem temeljenja na XPS- u na seizmički aktivnim područjima Hrvatske (Dubrovnik i Zagreb). Detaljno proučavanje temeljenja karakterističnih građevina na XPS- u na potresno djelovanje, potkrijepljeno je rezultatima dobivenim u programskom paketu ETABS 2016 u kojem su varirani parametri: debljina i krutost XPS-a, način temeljenja (temeljna ploča, trakasti temelj), lokacija i katnost građevina. Izvršena je i analiza toplinskih gubitaka pomoću programa Flixo u kojem su varirani parametri: način temeljenja, debljina XPS-a i lokacija građevina (različite vrste tla). Pregledom i analizom rezultata zaključuje se da je potrebna analiza interakcije XPS-a i konstrukcije zbog neizbježnih utjecaja na toplinsko i dinamičko ponašanje konstrukcije.

XPS (ekstrudirani polistiren), potresna izolacija, potresno djelovanje, toplinski mostovi, temperatura

Mentor: doc.dr.sc. Bojan Milovanović Komentor: doc.dr.sc. Josip Atalić

engleski

The influence of XPS founded building on heat losses and seismic behaviour of nearly zero-energy building

nije evidentirano

XPS (extruded polystyrene), seismic isolation, seismic activity, thermal bridges, temperature

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rad za rektorovu nagradu

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo