Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Rječnik preloške skupine govora međimurskog dijalekta (CROSBI ID 16489)

Autorska knjiga | rječnik | međunarodna recenzija

Blažeka, Đuro Rječnik preloške skupine govora međimurskog dijalekta. Zagreb, 2018

Podaci o odgovornosti

Blažeka, Đuro

hrvatski

Rječnik preloške skupine govora međimurskog dijalekta

Rječnik sadrži dragocjene materijale za buduća različita lingvistička istraživanja, kroatistička i slavistička: leksikološka, etimološka, frazeološka, onomastička, međujezičnih i međudijalekatskih kontakata. Obilje građe takođe omogućuje proučavanje tvorbe svih vrsta riječi u kajkavštini, a brojne rečenične potvrde stvaraju mogućnost istraživanja kajkavske sintakse. I stručnjaci drugih humanističkih znanosti (npr. etnolozi, folkloristi, sociolozi) mogu u rječniku za sebe naći mnogo zanimljivog materijala. Ovakvi rječnici predstavljaju posljednji pokušaj da se ostvari ideja utemeljitelja hrvatske etnografije Antuna Radića da se opiše život hrvatskog seljaštva, otkriju njegovi vrijednosni temelji i upoznaju njegovi običaji. (iz recenzije akademika prof. dr. sc. Wieslawa Boryśa s Jagielonskog sveučilišta u Krakowu)

rječnik, govor Preloga, međimurski dijalekt

Knjiga je dobila najveću potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja za 2018. godinu od svih knjiga koje su stigle na natječaj (57173 kuna).

engleski

Dictionary of Prelog speech groups of dialect of Međimurje

nije evidentirano

dictionary, speech of Prelog, dialect of Međimurje

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb:

2018.

978-953-8115-15-8

858

Posebna izdanja;

objavljeno

Povezanost rada

Filologija