Utjecaj dodataka mikroalgi u hranu nesilica na sadržaj omega-3 masnih kiselina u jajima (CROSBI ID 662816)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Zelić, Ana ; Kralik, Zlata ; Kralik, Gordana
hrvatski
Utjecaj dodataka mikroalgi u hranu nesilica na sadržaj omega-3 masnih kiselina u jajima
Jaje je prehrambena namirnica široke upotrebe, a prema sastavu predstavlja najjeftiniji izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina i minerala. Jaje dobiveno od nesilica koje su konzumirale posebno dizajniranu hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, u svom sastavu ima promijenjen profil masnih kiselina (povećan sadržaj omega-3 PUFA), te se može deklarirati kao obogaćen proizvod, s povoljnim benefitom na zdravlje ljudi. Mikroalge su bogati izvor omega-3 masnih kiselina, osobito dokozaheksaenske (DHA) i eikozapentaenske (EPA). Cilj rada je istražiti mogućnosti obogaćivanja jaja omega-3 masnim kiselinama dodatkom mikroalgi u hranu nesilica. U radu je prikazan pregled dosadašnjih istraživanja na temu utjecaja dodatka mikroalgi u hranu nesilica na kvalitetu jaja i sadržaj omega-3 masnih kiselina u jajima.
mikroalge ; jaja ; omega-3 masne kiseline ; nesilice
nije evidentirano
engleski
The effect of microalgae addition in hen's feed on the omega-3 fatty acid content in eggs
nije evidentirano
microalgae ; eggs ; omega-3 fatty acids ; laying hens
nije evidentirano
Podaci o prilogu
128-132.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings & Abstracts of 11th international scientific/professional conference "Agriculture in Nature and Environment Protection"
Jug, Danijel ; Brozović, Bojana
Osijek:
1848-5456
Podaci o skupu
11. međunarodni znanstveno-stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"
predavanje
28.05.2018-30.05.2018
Vukovar, Hrvatska