Ekološka proizvodnja mesa peradi (CROSBI ID 662719)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Samac, Danijela ; Bolčić, Matej ; Senčić, Đuro ; Antunović, Zvonko ; Novoselec, Josip
hrvatski
Ekološka proizvodnja mesa peradi
Ekološka proizvodnja mesa peradi predstavlja uzgoj peradi na etološki prikladan i prihvatljiv način, uz očuvanje bioraznolikosti, te proizvodnju visokovrijednih proizvoda koji pozitivno utječu na zdravlje potrošača i na kvalitetu njihova života. Ekološki proizvedeno meso peradi bolje je kvalitete, ukusnije je, sadrži manje štetnih tvari i ima bolja fizikalno-kemijska svojstva naspram mesa peradi uzgojeno u uvjetima konvencionalne proizvodnje. U odnosu na meso peradi proizvedeno u konvencionalnim uvjetima intenzivne proizvodnje ne sadrži rezidue pesticida, antibiotika, kokcidiostatika i ostalih terapeutika, te nema pojave BMV sindroma Još jedna od značajnijih prednosti ovakve proizvodnje je, i u tome, što ne traži velika ulaganja, veliki utrošak radne snage, te omogućava zadovoljavajuću zaradu i brz obrt uloženih sredstava, a uz to sve prisutan je i visok interes tržišta koji potražuje ovakve proizvode visoke kakvoće.
ekološka proizvodnja ; meso ; perad
nije evidentirano
engleski
Organic production of poultry meat
nije evidentirano
ecological production ; meat ; poultry
nije evidentirano
Podaci o prilogu
147-153.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Agriculture in nature and environment protection
Podaci o skupu
11. međunarodni znanstveno-stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"
poster
28.05.2018-30.05.2018
Vukovar, Hrvatska