Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Otpuštanje teških metala sa zeolita klinoptilolita u razrijeđenoj klorovodičnoj kiselini i ultračistoj vodi (CROSBI ID 782586)

Druge vrste radova | izvještaj

Cvetnić, Matija ; Markić, Marinko Otpuštanje teških metala sa zeolita klinoptilolita u razrijeđenoj klorovodičnoj kiselini i ultračistoj vodi // FKIT. 2018.

Podaci o odgovornosti

Cvetnić, Matija ; Markić, Marinko

hrvatski

Otpuštanje teških metala sa zeolita klinoptilolita u razrijeđenoj klorovodičnoj kiselini i ultračistoj vodi

Zbog svojeg prirodnog porijekla, zeolit klinoptilolit sadrži mnoge elemente (metale) u tragovima koji se potencijalno mogu otpustiti u čovjeku ili životinji. Metali u tragovima (esencijalni anorganski mikronutrijenti) potrebni su u prehrani u vrlo malim količinama. Iako su to tvari koje su potrebne u vrlo malim količinama, njihovo kliničko značenje u zdravlju i bolesti je golemo. Uloga mikronutrijenata može se klasificirati kao kofaktori u metabolizmu, koenzimi u metabolizmu, kontrolne funkcije, antioksidansi… (Bender i Krstev, 2008.)

teški metali, zeolit klinoptilolit, mineralne tvari, mikrominerali

nije evidentirano

engleski

Dissolution of heavy metals from zeolite clinoptilolite in diluted hydrochloric acid and ultrapure water

nije evidentirano

heavy metals, zeolite clinoptilolite, mineral substances, microminerals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

FKIT

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo