Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 940317

ISKUSTVA U PROVEDBI DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA U ZAŠTITI OKOLIŠA


Ivana Carev, Maša Buljac, Nediljka Medvidović Vukojević, Tea Kuzmičić, Marija Nazlić, Gabrijela Medunić Orlić
ISKUSTVA U PROVEDBI DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA U ZAŠTITI OKOLIŠA // 1. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u RH - knjiga sažetaka / Drventić, I ; Jerončić, A ; Radaš, L. (ur.).
Split: Kemijsko tehnološki fakultet, Split, 2018. str. 7-7 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni)


Naslov
ISKUSTVA U PROVEDBI DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA U ZAŠTITI OKOLIŠA
(Service learning in Environment Protection - experiences)

Autori
Ivana Carev, Maša Buljac, Nediljka Medvidović Vukojević, Tea Kuzmičić, Marija Nazlić, Gabrijela Medunić Orlić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
1. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u RH - knjiga sažetaka / Drventić, I ; Jerončić, A ; Radaš, L. - Split : Kemijsko tehnološki fakultet, Split, 2018, 7-7

ISBN
978-953-7803-08-7

Skup
1. Susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u RH

Mjesto i datum
Split, Hrvatska, 05. ožujka 2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Društveno korisno učenje, zaštita okoliša
(Service learning, environmental protection)

Sažetak
Zaštita prirode i okoliša te očuvanje bioraznolikosti, voda, tla i zraka, izazovi su ne samo budućnosti nego i sadašnjosti s kojima se treba nositi cijelo čovječanstvo. Obrazovanje i sudjelovanje javnosti u rješavanju ovih problema preduvjet su za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. Mlade generacije građana, u ovom slučaju studenata, važni su sudionici u ostvarivanju ovih ciljeva koje je potrebno educirati i uključiti u sudjelovanje i odgovorno djelovanje s ciljem rješavanja izazova koje donose brojni okolišni problemi. [1] Kemijsko tehnološki fakultet u suradnji sa drugim sastavnicama Sveučilišta u Splitu: Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Odjel za studije mora i Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj provodi projekte edukacije studenata u području društveno korisnog učenja u zaštiti okoliša. Projekt "Studenti uče o građanskom angažmanu – društveno korisno učenje u zaštiti prirode i okoliša" realizirao se u suradnji sa njemačkom institucijom Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung (DGU), a financiran je od strane njemačke zaklade za zaštitu okoliša The Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU). Projektnim aktivnostima bile su obuhvaćene edukacije namijenjene kako nastavnicima Sveučilišnih sastavnica tako i studentima koji su sudjelovali u edukacijama i razvoju projekata s temama iz područja zaštite okoliša. Ovim radom prikazat ćemo rezultate dijela projektnih aktivnosti u kojima su sudjelovali studenti i profesori Kemijsko tehnološkog fakulteta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Interdisciplinarne prirodne znanostiPOVEZANOST RADA


Ustanove
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split,
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split