Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

STRATEGIJA POSTAVLJANJA KONDENZATORSKIH BATERIJA KAO POTPORA NAPONU U 35 kV MREŽI DP ELEKTROSLAVONIJE OSIJEK (CROSBI ID 661942)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Kaluđer, Slaven STRATEGIJA POSTAVLJANJA KONDENZATORSKIH BATERIJA KAO POTPORA NAPONU U 35 kV MREŽI DP ELEKTROSLAVONIJE OSIJEK // HO CIRED, 6. (12.) savjetovanje Opatija, 13. - 16. svibnja 2018.. 2018. str. 1-10

Podaci o odgovornosti

Kaluđer, Slaven

hrvatski

STRATEGIJA POSTAVLJANJA KONDENZATORSKIH BATERIJA KAO POTPORA NAPONU U 35 kV MREŽI DP ELEKTROSLAVONIJE OSIJEK

U ovom radu je obrađena jedna od izrazito važnih zadaća ODS-a, a to je što bolje upravljanje tokovima jalove energije u funkciji podrške naponu. Strategija postavljanja kondenzatorskih baterija kao potpora naponu u 35 kV mreži DP Elektroslavonije Osijek kao jedna od mogućnosti utjecanja na Q- karakteristiku sustava. U radu je provedena usporedba trenutnog stanja s optimalnim stanjem u vidu lokacija i veličina kondenzatorskih baterija kako bi se dao smjer u kojem se treba krenuti u pogledu formiranja sveobuhvatne Q- karakteristike sustava. Također se napravila usporedba napona u čvorištima 35 kV mreže DP Elektroslavonije u djelomično provedenoj kompenzaciji pomoću kondenzatorskih baterija (trenutno stanje) s naponima u čvorištima 35 kV mreže nakon optimizacije. Prikazani su radni gubici u 35 kV mreži prije i poslije sustavne kompenzacije. Strategija optimizacije će se provesti pomoću genetskog algoritma, najprirodnije metode umjetne inteligencije za ovakvu vrstu problematike.

koordinacija jalove snage, upravljanje naponom, kondenzatorske baterije, umjetna inteligencija, genetski algoritam

nije evidentirano

engleski

THE STRATEGY OF INSTALLING CAPACITOR BANKS FOR VOLTAGE SUPPORT IN THE 35 kV NETWORK DP ELEKTROSLAVONIJE OSIJEK

nije evidentirano

: reacive power coordination, voltage control, capacitor banks, artificial intelligence, genetic alghorithm

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-10.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

HO CIRED, 6. (12.) savjetovanje Opatija, 13. - 16. svibnja 2018.

Podaci o skupu

HRVATSKI OGRANAK MEĐUNARODNE ELEKTRODISTRIBUCIJSKE KONFERENCIJE - HO CIRED 6. (12.) savjetovanje Opatija, 13. - 16. svibnja 2018.

predavanje

13.05.2018-16.05.2018

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Povezane osobe




Elektrotehnika