Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Die andragogische Tatigkeit der Volkshochschule vom Beginn des Zweiten Weltkrieges bis zur Autonomie Kroatiens (CROSBI ID 752945)

Druge vrste radova | ostalo

Klapan, Anita Die andragogische Tatigkeit der Volkshochschule vom Beginn des Zweiten Weltkrieges bis zur Autonomie Kroatiens // Verband Österreichischer Volkshochschulen, Pädagogische Arbeits - und Forschungsstelle (PAF). 2002.

Podaci o odgovornosti

Klapan, Anita

njemački

Die andragogische Tatigkeit der Volkshochschule vom Beginn des Zweiten Weltkrieges bis zur Autonomie Kroatiens

U radu se razmatra andragoška djelatnost Pučkog (Narodnog) sveučilišta u periodu od početka II. svjetskog rata do osamostaljenja Hrvatske. Pučko (Narodno) sveučilište utemeljeno je 1907. godine na inicijativu dr. Alberta Bazale, a po uzoru na tada već postojeće svjetske sveučilišne ekstenze. Bitna odrednica rada i djelovanja Pučkog sveučilišta je nastojanje da se uhvati korak sa svjetskom teorijom i praksom u radu sveučilišnih ekstenzi, i to u organizacijskom i programskom smislu. Gotovo stoljetno kontinuirano djelovanje te cijenjene prosvjetne i andragoške ustanove bilo je od izuzetnog značaja za širenje prosvjetne i kulturne djelatnosti u narodu i to ne samo na prostorima Hrvatske, nego i znantno šire. U povijesnom prikazu rada Pučkog sveučilišta jesno se mogu uočiti razvojni pravci ove institucije, od skromnog pokušaja davanja prilike za znanstveno obrazovanje onima kojima je akademski stupanj bio nepristupačan, pa do najrazličitijih i raznovrsnih aktivnosti na planu razvijanja i zadovoljavanja obrazovnih i kulturnih potreba građana.

volkshochschule; lebenslangen lernens; andragogik; erwachsenenbildung

nije evidentirano

engleski

Adult Education Activity of People's University from the Beginning of Second World War until the Independence of Croatia

nije evidentirano

People's University; andragogy; adult education; lifelong-learning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Verband Österreichischer Volkshochschulen, Pädagogische Arbeits - und Forschungsstelle (PAF)

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija