Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzacija iz ostavštine genija - pisma skrivana pedeset godina: "Prošlost je uvijek plava. Sadašnjost crvena i žuta. Kao vatra kuća u plamenu". (CROSBI ID 782469)

Druge vrste radova | ostalo

Ivanković, Vedran Senzacija iz ostavštine genija - pisma skrivana pedeset godina: "Prošlost je uvijek plava. Sadašnjost crvena i žuta. Kao vatra kuća u plamenu". // Jutarnji list. 2016.

Podaci o odgovornosti

Ivanković, Vedran

hrvatski

Senzacija iz ostavštine genija - pisma skrivana pedeset godina: "Prošlost je uvijek plava. Sadašnjost crvena i žuta. Kao vatra kuća u plamenu".

Autor u političkom dnevniku Jutarnji list objavljuje otkriće koje je Arnaud Dercelles, voditelj arhiva i istraživačkog centra Fondacije Le Corbusier u Parizu u intervjuu za HRT nazvao "senzacijonalnim otkrićem interesantnim za svjetsku arhitektonsku javnost". Riječ je o pismima korespondencije između Le Corbusiera i njegovih bivših suradnika iz atelijera u Parizu: Ernesta Weissmanna, Vladimira Turine i Jurja Neidhardta koja je trajala desetljećima. U pismima se oni bave i osobnom i obiteljskom, a ne samo stručnom tematikom. Autor je otkrića objavio i u svojoj knjizi Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture.

Le Corbusier, korespondencija, Ernest Weissmann, Vladimir Turina, Juraj Neidhardt, Zvonimir Kavurić

nije evidentirano

engleski

Descovery from Le Corbusier's Fondation in Paris - Letters Hidden 50 Years: "History is Always Blu. Present Red and Yellow, Like House in the Fire".

nije evidentirano

Le Corbusier, Correspondence, Ernest Weissmann, Vladimir Turina, Juraj Neidhardt, Zvonimir Kavurić

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Jutarnji list

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam