Put sira do medalje (CROSBI ID 782437)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Tudor Kalit, Milna
hrvatski
Put sira do medalje
Danas često možemo ćuti kako je neki sir osvojio zlatnu medalju. Mnogi se pitaju kako izgleda natjecanje sireva, što se ocjenjuje i koje kriterije sir mora zadovoljiti da bi dobio medalju. Sir se ocjenjuje metodom koja se naziva senzorska procjena. Njome se mjere, analiziraju i interpretiraju reakcije dobivene jednim od pet osjetila (vid, njuh, okus, dodir i sluh). Dakle, senzorska kvaliteta sira sastoji se od niza osobina kao što su vanjski izgled, boja, okus, miris i konzistencija.
sir, senzorsko ocijenjivanje
nije evidentirano
engleski
Put sira do medalje
nije evidentirano
cheese, sensory assesment
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Mljekarska revija Mlijeko i ja
2018.
nije evidentirano
objavljeno
1846-8268