Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Put sira do medalje (CROSBI ID 782437)

Druge vrste radova | popularni rad

Tudor Kalit, Milna Put sira do medalje // Mljekarska revija Mlijeko i ja. 2018.

Podaci o odgovornosti

Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Put sira do medalje

Danas često možemo ćuti kako je neki sir osvojio zlatnu medalju. Mnogi se pitaju kako izgleda natjecanje sireva, što se ocjenjuje i koje kriterije sir mora zadovoljiti da bi dobio medalju. Sir se ocjenjuje metodom koja se naziva senzorska procjena. Njome se mjere, analiziraju i interpretiraju reakcije dobivene jednim od pet osjetila (vid, njuh, okus, dodir i sluh). Dakle, senzorska kvaliteta sira sastoji se od niza osobina kao što su vanjski izgled, boja, okus, miris i konzistencija.

sir, senzorsko ocijenjivanje

nije evidentirano

engleski

Put sira do medalje

nije evidentirano

cheese, sensory assesment

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Mljekarska revija Mlijeko i ja

2018.

nije evidentirano

objavljeno

1846-8268

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija