Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (CROSBI ID 250833)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni) | domaća recenzija

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 59 (2018), 2; 77-89

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro ; Samac, Danijela

hrvatski

Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda

Uz genotip svinja, hranidba je drugi važan čimbenik uspješnoga tova svinja do većih tjelesnih masa, za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (šunke, pršuti, kobasice, kuleni i dr.). Način hranidbe svinja ovisan je o genotipu (masni, polumasni ili mesni) i sustavu držanja (otvoreni, poluotvoreni, zatvoreni). U interakciji genotipa svinja i načina hranidbe postiže se specifična kvaliteta tovnih svinja i, posljedično, odgovarajuća kvaliteta tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda.

tovne svinje ; hranidba ; tradicionalni trajni mesni proizvodi

nije evidentirano

engleski

Pig nutrition in prolonged fattening for the production of traditional cured meat products

nije evidentirano

pig fattening ; feeding ; traditional cured meat products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59 (2)

2018.

77-89

objavljeno

0023-4850

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)