Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (CROSBI ID 250833)
Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni) | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
hrvatski
Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda
Uz genotip svinja, hranidba je drugi važan čimbenik uspješnoga tova svinja do većih tjelesnih masa, za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (šunke, pršuti, kobasice, kuleni i dr.). Način hranidbe svinja ovisan je o genotipu (masni, polumasni ili mesni) i sustavu držanja (otvoreni, poluotvoreni, zatvoreni). U interakciji genotipa svinja i načina hranidbe postiže se specifična kvaliteta tovnih svinja i, posljedično, odgovarajuća kvaliteta tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda.
tovne svinje ; hranidba ; tradicionalni trajni mesni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Pig nutrition in prolonged fattening for the production of traditional cured meat products
nije evidentirano
pig fattening ; feeding ; traditional cured meat products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
59 (2)
2018.
77-89
objavljeno
0023-4850