Utjecaj novih znanja na konkurentnost malog poduzetništva u ugostiteljstvu (CROSBI ID 419324)
Ocjenski rad | doktorska disertacija
Podaci o odgovornosti
Kuvačić, Dalija
Cerović, Zdenko
hrvatski
Utjecaj novih znanja na konkurentnost malog poduzetništva u ugostiteljstvu
Znanstveni doprinos doktorske disertacije ogleda se u teoriji i praksi primjene novih znanja u izgradnji konkurentnosti poduzeća i sektoru malog poduzetništva u ugostiteljstvu, jer se predočava sustavan pregled teorijskih spoznaja i empirijskih dokaza na tu temu, jer se kritički analizira zatečeno stanje primjene novih znanja, jer se razrađuje metodologija istraživanja odnosa i stupnja korištenja novih znanja i obrazovanja na stvaranje konkurentske prednosti malog poduzetništva u ugostiteljstvu, sukladna istraživanjima u domaćoj i svjetskoj znanstvenoj literaturi. Nalazi empirijskog istraživanja nedvojbeno su potvrdili presudnu važnost utjecaja novih znanja, informatičke tehnologije, cjeloživotnog obrazovanja i edukacije ugostiteljskih zaposlenika na povećanje konkurentnosti malog poduzetništva u ugostiteljstvu.
poduzetništvo, nova znanja, konkurentnost, ugostiteljstvo, empirijsko istraživanje
nije evidentirano
engleski
Influence of new knowledge on the competitiveness of small entrepreneurship in hospitality industry
nije evidentirano
entrepreneurship, new knowledge, competitiveness, hospitality industry, empirical research
nije evidentirano
Podaci o izdanju
305
18.07.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
Opatija