Senzorska svojstva mlijeka i mliječnih proizvoda (CROSBI ID 747176)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša
Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša
hrvatski
Senzorska svojstva mlijeka i mliječnih proizvoda
Priručnik je namijenjen studentima diplomskog studija Proizvodnja i prerada mlijeka, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Priručnik je podijeljen u 12 poglavlja: 1)Povijest senzorskih ocjenjivanja, 2) Fiziologija senzorskih osjetila, 3) Uzorkovanje i priprema uzoraka za senzorsku analizu, 4) Senzorsko ocjenjivanje mlijeka, 5) Senzorsko ocjenjivanje fermentiranih mlijeka i vrhnja, 6) Senzorsko ocjenjivanje maslaca i mlaćenice, 7) Senzorsko ocjenjivanje dehidriranih mliječnih proizvoda, 8) Senzorsko ocjenjivanje sireva i sirutke, 9) Literatura, 10) Popis slika i tablica, 11) Kazalo pojmova, 12) O autorima.
mlijeko ; fermentirana mlijeka ; maslac ; sir ; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
The sensory evaluation of milk and dairy products
nije evidentirano
milk ; fermented milk ; butter ; cheese ; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Web stranica Agronomski fakultet
169
2018.
nije evidentirano
objavljeno