Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Studija gospodarske opravdanosti koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat (CROSBI ID 782362)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Goić, Srećko ; Bakotić, Danica ; Bulog, Ivana Studija gospodarske opravdanosti koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat // Ekonomski fakultet Split. 2017.

Podaci o odgovornosti

Goić, Srećko ; Bakotić, Danica ; Bulog, Ivana

hrvatski

Studija gospodarske opravdanosti koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat

Polazeći od Natječajem traženih stavki koje treba obavezno sadržati Studija gospodarske opravdanosti, u ovoj studiji su detaljno eksplicirani, analizirani i ocijenjeni svi bitni aspekti, te je ustanovljeno slijedeće: - postojeće stanje lokacije za koju se traži koncesija: predmetna lokacija i do sada je bila korištena na temelju koncesije praktički istih parametara kao i u ovom natječaju, - plan investicija u stalna sredstva je detaljno razrađen zasebno za svaku godinu za cjelokupno vrijeme trajanja koncesije, te je prikazan u Tablici 13, - prihod od redovne djelatnosti kojeg je tražitelj koncesije ostvario na koncesioniranom području u prethodnoj godini (2016.) iznosio je 8.398.966 kuna. Ukupni poslovni prihodi tražitelja koncesije u 2015. godini (zadnja godina za koju je službeno utvrđen poslovni rezultat) iznosili su 10.097.128 kuna, - iznos planirane investicije u zaštitu okoliša za ukupno vrijeme trajanja koncesije bit će 18.649.600, 20 kuna, - iznos planirane ukupne investicije u stalna sredstva je 23, 920, 300.00 kuna, a za ukupni iznos ulaganja za ukupno vrijeme trajanja koncesije je 33.725.600, 20 kuna, - izvori financiranja investicija su raznoliki. Najviše će se ulagati iz vlastitih izvora (18.525.600, 20 kuna, odnosno gotovo 55%), iz izvora Države pokrit će se 8, 90% planiranih ulaganja, od lokalne i regionalne samouprave 22, 24%, te iz Europskih fondova 13, 94%, - procjena rentabilnosti projekta temeljena je prvenstveno na razlici prihodi – rashodi (uvjetno nazvano 'dobit'), gdje projekt u vremenu trajanja koncesije ostvaruje oko 17.181.597, 59 kuna dobiti prije oporezivanja, odnosno oko 14.088.910, 02 kuna dobiti nakon oporezivanja. To bi značilo prosječnu bruto profitnu maržu od 10, 38%, odnosno neto profitnu maržu od 8, 51%, te prosječnu stopu povrata na investirano (ROI) od 3, 95%. - ostvarena dobit prije oporezivanja uvećana za amortizaciju tražitelja koncesije u 2015. godini (zadnja godina za koju je službeno utvrđen poslovni rezultat) iznosila je 1.393.730 kuna, - iskustvo ponuditelja u obavljanju djelatnosti za koju traži koncesiju je zavidno jer je tražitelj koncesije već 15 godina vrlo uspješno obavljao ulogu nositelja koncesije na istom ovom području i praktički pod istim uvjetima korištenja. Osim toga, tražitelj koncesije je i koncesionar za korištenje luke Bol, - broj planiranih radnih mjesta na koncesioniranom području planira se povećati sa 88 (stalnih i sezonskih) zaposlenika u 2016. povećati na 111 u zadnjoj godini koncesije.

koncesija, gospodarska opravdanost, Zlatni rat, Bol

nije evidentirano

engleski

Economic feasibility study for concession of the beach Zlatni rat Bol

nije evidentirano

concession, feasibility, Zlatni rat, Bol

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ekonomski fakultet Split

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija