Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 934160

Značaj motivacije zaposlenika na projektima unapređenja poslovnih procesa


Bakotić, Danica
Značaj motivacije zaposlenika na projektima unapređenja poslovnih procesa // Utjecaj organizacijskih varijabli na uspjeh programa unapređenja poslovnih procesa- Empirijsko istraživanje / Buble, Marin (ur.).
Split: Ekonomski fakultet, 2012. str. 91-99


Naslov
Značaj motivacije zaposlenika na projektima unapređenja poslovnih procesa
(Importance of employee motivation in business process improvement projects)

Autori
Bakotić, Danica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Utjecaj organizacijskih varijabli na uspjeh programa unapređenja poslovnih procesa- Empirijsko istraživanje

Urednik/ci
Buble, Marin

Izdavač
Ekonomski fakultet

Grad
Split

Godina
2012

Raspon stranica
91-99

ISBN
978-953-281-048-6

Ključne riječi
motivacija, unapređenje poslovnih procesa, projekt,
(motivation, business process improvement, project)

Sažetak
U ovom radu motivacija zaposlenika na projektima unaprjeđenja poslovnih procesa analizirala se na temelju učestalosti korištenja njihovih ideja o unaprjeđenju poslovnih procesa, zatim na temelju njihove uključenosti u iniciranje (izvođenje) unaprjeđenja poslovnih procesa, te na temelju faktora kojima se zaposlenici potiču na iniciranje i izvođenje unaprjeđenja poslovnih procesa. Nadalje, s obzirom da je veza između motivacije i uspjeha poduzeća još uvijek nedovoljno jasna i nedovoljno istražena, u ovom radu analizira se i veza između motivacije zaposlenika angažiranih na projektima unaprjeđenja poslovnih procesa i uspješnosti poslovanja poduzeća. Rezultati istraživanja upućuju da poduzeća u zadovoljavajućoj mjeri ne koriste ideje zaposlenika o unaprjeđenju poslovnih procesa. Što se tiče same uključenosti zaposlenika u iniciranje (izvođenje) unaprjeđenja poslovnih procesa uočava se da poduzeća u određenoj mjeri angažiraju svoje zaposlenike u unaprjeđenje poslovnih procesa, međutim svakako postoji prostor, a i potreba za povećanje tog njihovog angažmana. Analizirajući načine poticanja zaposlenika na iniciranje (izvođenje) unaprjeđenja poslovnih procesa može se zaključiti da je potrebno unaprijediti vrste kompenzacija koje poduzeća koriste u motiviranju zaposlenika na iniciranje (izvođenje) unaprjeđenja poslovnih procesa. Prvenstveno bi trebalo povećati korištenje materijalnih kompenzacija, te na taj način osigurati usklađenost korištenja materijalnih i nematerijalnih kompenzacija kao načina poticanja zaposlenika na iniciranje (izvođenje) unaprjeđenja poslovnih procesa. Kada je riječ o vezi između motivacije zaposlenika za unaprjeđenje poslovnih procesa i pokazatelja koji mjere poslovne rezultate poduzeća ovim istraživanjem se pokazala statistički značajna veza između motivacije i samo nekih pokazatelja poslovnog rezultata poduzeća, konkretno prihoda po zaposlenom i proizvodnosti poduzeća što je i razumljivo s obzirom da zaposlenici na ove pokazatelje imaju direktan utjecaj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
055-0553032-1139 - Uloga ljudskih resursa u izvođenju projekata unapređenja poslovnih procesa (Srećko Goić, )

Ustanove
Ekonomski fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Danica Bakotić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Bakotić, Danica
Značaj motivacije zaposlenika na projektima unapređenja poslovnih procesa // Utjecaj organizacijskih varijabli na uspjeh programa unapređenja poslovnih procesa- Empirijsko istraživanje / Buble, Marin (ur.).
Split: Ekonomski fakultet, 2012. str. 91-99
Bakotić, D. (2012) Značaj motivacije zaposlenika na projektima unapređenja poslovnih procesa. U: Buble, M. (ur.) Utjecaj organizacijskih varijabli na uspjeh programa unapređenja poslovnih procesa- Empirijsko istraživanje. Split, Ekonomski fakultet, str. 91-99.
@inbook{inbook, author = {Bakoti\'{c}, D.}, editor = {Buble, M.}, year = {2012}, pages = {91-99}, keywords = {motivation, business process improvement, project}, isbn = {978-953-281-048-6}, title = {Importance of employee motivation in business process improvement projects}, keyword = {motivation, business process improvement, project}, publisher = {Ekonomski fakultet}, publisherplace = {Split} }