Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 933719

UTJECAJ PRIMIJENJENIH TIPOVA ORGANIZACIJSKIH STRUKTURA NA EFIKASNOST PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE


Mateljak, Željko, Dulčić, Želimir, Ljojić, Zoran
UTJECAJ PRIMIJENJENIH TIPOVA ORGANIZACIJSKIH STRUKTURA NA EFIKASNOST PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE // Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (2018) (znanstveni, poslan)


CROSBI ID: 933719 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ PRIMIJENJENIH TIPOVA ORGANIZACIJSKIH STRUKTURA NA EFIKASNOST PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
(IMPACT THE APPLIED TYPES OF ORGANIZATIONAL STRUCTURES ON EFFICIENCY ENTERPRISES IN FOOD INDUSTRY SPLIT-DALMATIA COUNTY)

Autori
Mateljak, Željko, Dulčić, Želimir, Ljojić, Zoran

Vrsta, podvrsta
Radovi u časopisima, znanstveni

Izvornik
Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (2018)

Status rada
Poslan

Ključne riječi
organiziranje, organizacijska struktura, efikasnost, prehrambena industrija, Splitsko-dalmatinska županija
(rganizing, organization structure, efficiency, food industry, Split-Dalmatia county)

Sažetak
Organizacijska struktura podrazumijeva ukupnost odnosa i veza između čimbenika koji određuju vrstu poslovne organizacije, način provedbe unutarnje podjele rada, ustroj nižih organizacijskih jedinica, horizontalnu i vertikalnu podjelu dužnosti, prava i obveza radnika, te definiranje odnosa autoriteta i odgovornosti. S druge strane, efikasnost poduzeća podrazumijeva odnos inputa i outputa odnosno ostvarivanje maksimalnog poslovnog učinka uz minimalne troškove. Predmet istraživanja u ovom radu je vezan uz ispitivanje utjecaja tipova organizacijske strukture na efikasnost poduzeća u prehrambenoj industriji Splitsko-dalmatinske županije. Cilj istraživanja je utvrditi koji je tip organizacijske strukture primjeren poduzećima u prehrambenoj industriji Splitsko-dalmatinske županije kako bi se primjenom optimalnog tipa organizacijske strukture povećala njihova efikasnost. S obzirom da učinkovita implementacija primjerenog tipa organizacijske strukture u poduzećima omogućava brzu reakciju poduzeća na zahtjeve tržišta, u radu će se istražiti postoji li statistički značajna razlika između primijenjenih tipova organizacijskih struktura i efikasnosti poduzeća te utvrditi postoji li statistički značajna razlika između faktora koji utječu na izbor organizacijske strukture poduzeća u prehrambenoj industriji u Splitsko-dalmatinske županije. Empirijsko istraživanje će se provoditi primjenom uobičajenih znanstvenih metoda, a posebno metodom anketiranja i metodom obrade prikupljenih podataka primjenom statističkog paketa SPSS. Očekivani doprinos rada vezan je uz utvrđivanje tipa organizacijske strukture koji bi bio primjeren poduzećima u prehrambenoj industriji Splitsko- dalmatinske županije s ciljem povećanja njihove efikasnosti na domaćim i međunarodnim tržištima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Ekonomski fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Željko Mateljak (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Mateljak, Željko, Dulčić, Želimir, Ljojić, Zoran
UTJECAJ PRIMIJENJENIH TIPOVA ORGANIZACIJSKIH STRUKTURA NA EFIKASNOST PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE // Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (2018) (znanstveni, poslan)
Mateljak, Željko, Dulčić, Želimir, Ljojić, Zoran (2018) UTJECAJ PRIMIJENJENIH TIPOVA ORGANIZACIJSKIH STRUKTURA NA EFIKASNOST PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE. Poslan u Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. [Preprint].
@unknown{unknown, year = {2018}, keywords = {rganizing, organization structure, efficiency, food industry, Split-Dalmatia county}, journal = {Zbornik Ekonomskog fakulteta u Zagrebu}, title = {IMPACT THE APPLIED TYPES OF ORGANIZATIONAL STRUCTURES ON EFFICIENCY ENTERPRISES IN FOOD INDUSTRY SPLIT-DALMATIA COUNTY}, keyword = {rganizing, organization structure, efficiency, food industry, Split-Dalmatia county} }

Časopis indeksira:


  • EconLit