Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

OPTIMIZACIJA I DIMENZIONIRANJE PODMORSKOG PRAGA U UVALI KOSTANJ (CROSBI ID 782336)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Krvavica, Nino ; Ružić, Igor OPTIMIZACIJA I DIMENZIONIRANJE PODMORSKOG PRAGA U UVALI KOSTANJ // Sveučilište u Rijeci, Građevinski fakultet. 2018.

Podaci o odgovornosti

Krvavica, Nino ; Ružić, Igor

hrvatski

OPTIMIZACIJA I DIMENZIONIRANJE PODMORSKOG PRAGA U UVALI KOSTANJ

U ovom elaboratu provedena je optimizacija i dimenzioniranje podmorskog praga u uvali Kostanj u Rijeci, s ciljem zaštite postojeće i planirane obalne konstrukcije. U tu svrhu, dan je sažeti prikaz meteoroloških, prvenstveno vjetrovnih, karakteristika predmetnog područja te je proveden proračun dubokovodnih valnih parametara ispred uvale Kostanj. Poprečni presjek praga optimiziran je s obzirom na efikasnost umanjenja valova i potrebni volumen materijala. Koeficijent transmisije procijenjen je pomoću SwanONE modela. Za odabranih pet varijanti podmorskog praga, provedena je analiza valnih deformacija pomoću numeričkog modela SWAN Cycle III. Predloženo je da se izvede prag u nastavku obalne konstrukcije, kako bi se traženo umanjenje valova ostvarilo uz minimalni utrošak materijala.

podmorski prag, transmisija valova, numerički mode, SWAN, optimizacija

nije evidentirano

engleski

Optimization and desing of submerged breakwater in Kostanj bay

nije evidentirano

submerged breakwater, wave transmission, numerical model, SWAN, optimization

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Rijeci, Građevinski fakultet

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo