Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) (CROSBI ID 660639)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Alpeza, Ivana ; Jeromel, Ana ; Maslov, Luna ; Lipar, Martina
hrvatski
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)
Netipična aroma starenja prvi put je opisana 1989. godine u bijelim vinima čiji je miris podsjećao na miris mokrog krzna psa ili miris akacije u cvatu. UTA se može pojaviti u boci ili tanku u svega nekoliko mjeseci. Spoj odgovoran za UTA je 2-aminoacetofenon. Prikazan je pregled pojave UTA u hrvatskim vinima
2-aminoacetofenon, UTA, senzorika
nije evidentirano
engleski
Untypical aging off flavour (UTA) in Croatian wines ; sensory detection and content of 2- aminoacetophenone (2-AAP)
nije evidentirano
2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1-1.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik sažetaka
Podaci o skupu
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
18.02.2018-22.02.2018
Vodice, Hrvatska