Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) (CROSBI ID 660639)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Alpeza, Ivana ; Jeromel, Ana ; Maslov, Luna ; Lipar, Martina Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka. 2018. str. 1-1

Podaci o odgovornosti

Alpeza, Ivana ; Jeromel, Ana ; Maslov, Luna ; Lipar, Martina

hrvatski

Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)

Netipična aroma starenja prvi put je opisana 1989. godine u bijelim vinima čiji je miris podsjećao na miris mokrog krzna psa ili miris akacije u cvatu. UTA se može pojaviti u boci ili tanku u svega nekoliko mjeseci. Spoj odgovoran za UTA je 2-aminoacetofenon. Prikazan je pregled pojave UTA u hrvatskim vinima

2-aminoacetofenon, UTA, senzorika

nije evidentirano

engleski

Untypical aging off flavour (UTA) in Croatian wines ; sensory detection and content of 2- aminoacetophenone (2-AAP)

nije evidentirano

2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-1.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka

Podaci o skupu

53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma

predavanje

18.02.2018-22.02.2018

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano