izvor podataka: crosbi
✓
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi (CROSBI ID 250112)
Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 2; 159-162
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
hrvatski
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi
Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja ima pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.
jaja ; zdravstvena vrijednost ; dizajniranje kvalitete jaja ; funkcionalna hrana
nije evidentirano
engleski
Health value and quality design of eggs for human consumption
nije evidentirano
eggs ; health value ; quality design of eggs ; functional food
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove