Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Azilne procedure. Primjena i promjena. Komentar na tekst Helene Tužinske «Antropologija kao nužno odučavanje. Primjeri iz kampova, sudnica, škola i poduzeća» (CROSBI ID 249955)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Hameršak, Marijana ; Pleše, Iva Azilne procedure. Primjena i promjena. Komentar na tekst Helene Tužinske «Antropologija kao nužno odučavanje. Primjeri iz kampova, sudnica, škola i poduzeća» // Etnološka tribina : godišnjak Hrvatskog etnološkog društva, 47 (2017), 60 ; 20-64 ; 24

Podaci o odgovornosti

Hameršak, Marijana ; Pleše, Iva

hrvatski

Azilne procedure. Primjena i promjena. Komentar na tekst Helene Tužinske «Antropologija kao nužno odučavanje. Primjeri iz kampova, sudnica, škola i poduzeća»

Dok autoricu teksta "Antropologija kao nužno odlučivanje: primjeri iz kampova, sudnica, škola i poduzeća" zanima primjena antropološkog rada i unapređenje postojećeg azilnog sustava, ovaj se rad bavi aspektima azilnog postupka u "izvanrednim" uvjetima uspostavljenog balkanskog koridora 2015/2016, koji su kao takvi prepoznati upravo na poticaj spomenutog teksta kao uvoda u raspravu. Sustav provjere izbjeglica (registracija) kojeg se u svom tekstu dotiču autorice, a kojeg tumače kao alat kojim se na europskom teritoriju provodila ciljana redukcija broja ljudi u balkanskom koridoru, sugerira da se i slijepe ulice sustava azila u "svakodnevnim" uvjetima, koje opisuje Tužinska, mogu sagledati u sličnom ključu, kao potencirane i proizvedene, a ne slučajne ; kao sistemsko sredstvo za smanjenje broja onih kojima se pruža zaštita.

azilne procedure, antropologija, primjena, izbjeglice, registracija, balkanski koridor

nije evidentirano

engleski

Asylum Procedures. Applied Anthropology and Socio-Political Change. Comment on Helena Tužinska's «Anthropology as a form of unlearning. Applicability in camps, courts, schools and business»

nije evidentirano

asylum procedures, applied anthropology, refugees, registration, Balkan Corridor

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

2017.

60 ; 20-64 ; 24

objavljeno

0351-1944

1848-9540

Povezanost rada

Etnologija i antropologija