Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pregled istraživanja u području: KINEZIOLOGIJSKA METODOLOGIJA 1959-1994 (CROSBI ID 782268)

Druge vrste radova | ostalo

Prot, Franjo ; Bosnar, Ksenija Pregled istraživanja u području: KINEZIOLOGIJSKA METODOLOGIJA 1959-1994 // Fakultet za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu. 1994.

Podaci o odgovornosti

Prot, Franjo ; Bosnar, Ksenija

hrvatski

Pregled istraživanja u području: KINEZIOLOGIJSKA METODOLOGIJA 1959-1994

Pregledni rad o razvoju metodologije u “zagrebačkom kineziologijskom krugu” koji je intenzivno otpočeo u 1960-im godinama na Visokoj školi, a nastavio se na Fakultetu za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu. Metodologijska istraživanja okosnica su razvoja suvremene kineziologije. Istraživačkim doprinosom u ovom prdručju dominira prof.dr.KonstantinM omirović I grupa istraživača koju je okupio oko sebe. Ovaj jedinstvewni pristup razvoju metodologijskih istraživanja podijeljen je u tri cjeline srodnih problema, odnosno, radova koji predstavljaju originalni znanstveni i stručni doprinos: 1. Kineziometrija (konstrukcija novih modela u području teorije mjerenja) ; 2. Analiza podataka (novi modeli, metode i algoritmi za organizaciju i analizu podataka) ; 3. Informatika (izrada programske podrške za informacijske sustave i analizu podataka). Metode istraživanja se temelje na multivarijatnom statističkom pristupu analizi podataka prikupljenih kineziologijskim istraživanjima.

Metodologija kineziologijskih istraživanja ; zagrebački kineziologijski krug ; Konstantin Momirović

U ediciji “Pregled istraživanja : 1959. - 1994. (Review of research: 1959th to 1994th), CROSBI bibliografska jedinica broj: 859741 Urednici Heimer, Stjepan i Milanović Dragan su intervenirali/cenzurirali ovaj rad, zbog, po njima prevelikog broja reference i spominjanja imena prof. dr. Konstantina Momirovića, te su odbili objaviti ovaj pregledni rad uz zabilješku “Područje kvantitativnih metoda izostavljeno je zbog objektivnih razloga” : str. 5 fusnota ispod sadržaja. Rad je stoga sadržan u CROSBI bibliografskoj jedinici broj: 932127 gdje se može pročitati u originalnom obliku.

engleski

Rewiev of research in the area of: KINESIOLOGY RESEARCH METHODOLOGY 1959-1994

nije evidentirano

Research methods in kinesiology, Zagreb kinesiologiy circle ; Konstantin Momirović

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu

1994.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Računarstvo, Kineziologija, Interdisciplinarne društvene znanosti