Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 930086

Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja


Konjevod, Ivana; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Orhanović, Stjepan; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova s 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,, 2018. str. 375-380 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 930086 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
(Changes in chemical indicators of freshness of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758) under different conditions of preparation and storage)

Autori
Konjevod, Ivana ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Orhanović, Stjepan ; Jug-Dujaković, Jurica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova s 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, V. ; Antunović, Z. - Osijek : Poljoprivredni fakultet, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,, 2018, 375-380

Skup
53. HRVATSKI I 13. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18-23. veljače 2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
histamin, trimetilamin, dimetilamin, svježina mesa ribe, Dicentrarchus labrax
(histamine, trimethylamine, dimethylamine, Dicentrarchus labrax, fish freshness)

Sažetak
Osnovni cilj ovog istraživanja bio je utvrditi promjene kemijskih parametara svježine (histamina, trimetilamina i dimetilamina) lubina Dicentrarchus labrax tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređena je učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda. Također je uspoređen i učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na kemijske pokazatelje svježine ribe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split,
Sveučilište u Dubrovniku,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Citiraj ovu publikaciju

Konjevod, Ivana; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Orhanović, Stjepan; Jug-Dujaković, Jurica
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // Zbornik radova s 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,, 2018. str. 375-380 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Konjevod, I., Gavrilović, A., Ljubičić, A., Brailo, M., Orhanović, S. & Jug-Dujaković, J. (2018) Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja. U: Rozman, V. & Antunović, Z. (ur.)Zbornik radova s 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, year = {2018}, pages = {375-380}, keywords = {histamine, trimethylamine, dimethylamine, Dicentrarchus labrax, fish freshness}, title = {Changes in chemical indicators of freshness of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758) under different conditions of preparation and storage}, keyword = {histamine, trimethylamine, dimethylamine, Dicentrarchus labrax, fish freshness}, publisher = {Poljoprivredni fakultet, Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font