Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja (CROSBI ID 659992)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Konjevod, Ivana ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Orhanović, Stjepan ; Jug- Dujaković, Jurica
hrvatski
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
Osnovni cilj ovog istraživanja bio je utvrditi promjene kemijskih parametara svježine (histamina, trimetilamina i dimetilamina) lubina Dicentrarchus labrax tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređena je učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda. Također je uspoređen i učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na kemijske pokazatelje svježine ribe.
histamin ; trimetilamin ; dimetilamin ; svježina mesa ribe ; Dicentrarchus labrax
nije evidentirano
engleski
Changes in chemical indicators of freshness of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758) under different conditions of preparation and storage
nije evidentirano
histamine ; trimethylamine ; dimethylamine ; Dicentrarchus labrax ; fish freshness
nije evidentirano
Podaci o prilogu
375-380.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings
Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2459-5543
Podaci o skupu
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
18.02.2018-22.02.2018
Vodice, Hrvatska