Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum) (CROSBI ID 659879)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Voća, Sandra ; Dobričević, Nadica ; Šic Žlabur, Jana ; Pliestić, Stjepan ; Jagatić, Iva ; Galić, Ante
hrvatski
Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum)
Cilj ovog rada bio je utvrditi nutritivni sastav u uzorcima svježih plodova gojia, soka i pulpe. Analizom nutritivnog sastava istraživanih uzoraka utvrđene su značajne razlike u količini vitamina C. U uzorcima voćne pulpe gojia dokazan je znatno veći antioksidacijski kapacitet. Iskoristivost soka kod gojia je mala, svega 35, 79%, no s obzirom na rezultate nutritivnog sastava, sok gojia predstavlja važan proizvod. Temeljem dobivenih rezultata može se zaključiti kako su prema nutritivnom sastavu i antioksidacijskom kapacitetu uzorci voćne pulpe najznačajniji izvor hranjivih tvari, dok se najveći sadržaj vitamina C nalazi u svježim plodovima gojia.
plod gojia, vitamin C, kemijski sastav, antioksidacijski kapacitet
nije evidentirano
engleski
Nutritional composition in fresh goji berries, goji juice and fruit pulp (Lycium barbarum)
nije evidentirano
goji berries, vitamin C, chemical composition, antioxidant capacity
nije evidentirano
Podaci o prilogu
540-544.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko
Osijek:
2459-5543
Podaci o skupu
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
predavanje
18.02.2018-22.02.2018
Vodice, Hrvatska