Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat o rezervama tehničko-građevnog kamena u eksploatacijskom polju „Mikolinac – JL" (CROSBI ID 782124)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Dedić, Željko Elaborat o rezervama tehničko-građevnog kamena u eksploatacijskom polju „Mikolinac – JL" // Hrvatski geološki institut. 2016.

Podaci o odgovornosti

Dedić, Željko

hrvatski

Elaborat o rezervama tehničko-građevnog kamena u eksploatacijskom polju „Mikolinac – JL"

Elaborat o obnovi rezervi mineralnih sirovina tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju Mikolinac - JL, izrađen je prema važećem Pravilniku o prikupljanju podataka, načinu evidentiranja i utvrđivanja rezervi mineralnih sirovina te o izradi bilance tih rezervi (NN br. 48/92 i 60/92). Ležište se nalazi na području Požeško-slavonske županije, južno od grada Požege u općini Pleternica. Povezan je lokalnom cestom preko Požeške Koprivnice na županijsku cestu Batrina-Pleternica. Ležište je izgrađeno od vapnenaca gornjokredne starosti, pogodnih hidrogeoloških i inženjerskogeoloških značajki, što će omogućiti njegovu jednostavnu eksploataciju. Eksploatacija tehničko-građevnog kamena obavljat će se pomoću miniranja, površinskim kopom s etažama čija će se geometrija definirati glavnim rudarskim projektom. Kamenolom će se razvijati odozgo prema dolje, do osnovnog platoa koji se planira na visini od 210 m/nm.

ležište ; tehničko-građevni kamen ; rezerve

nije evidentirano

engleski

Study on crushed stone aggregates in the exploitation field "Mikolinac - JL"

nije evidentirano

deposits ; crushed stone aggregates ; reserve

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski geološki institut

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija