Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat o rezervama ciglarske gline na eksploatacijskom polju „Rečica“ - prva obnova rezervi (CROSBI ID 782123)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Dedić, Željko Elaborat o rezervama ciglarske gline na eksploatacijskom polju „Rečica“ - prva obnova rezervi // Hrvatski geološki institut. 2016.

Podaci o odgovornosti

Dedić, Željko

hrvatski

Elaborat o rezervama ciglarske gline na eksploatacijskom polju „Rečica“ - prva obnova rezervi

Elaborat je izrađen na temelju članka 55. Zakona o rudarstvu (N.N. br. 56/13 i 14/14) i prema Pravilniku o prikupljanju podataka, načinu evidentiranja i utvrđivanja rezervi mineralnih sirovina te o bilanci tih rezervi (N.N. br. 48/92 i 60/92) za potrebe ciglane „Wienerberger Ilovac“ d.d. iz Karlovca. Eksploatacijsko polje ciglarske gline „Rečica“ izgrađeno je od raznobojnih, uglavnom siltoznih plastičnih glina razvijenih u četiri sloja. Gornjopleistocenske su starosti, pogodnih hidrogeoloških i inženjerskogeoloških značajki, što omogućuje njihovu jednostavnu eksploataciju koja se odvija površinskim kopom u tri etaže. Kakvoća ciglarske gline E. P. „Rečica“ je zadovoljavajuća, što omogućava nesmetan nastavak prerade sirovine u razne ciglarske proizvode.

ležište ; ciglarska glina ; rezerve

nije evidentirano

engleski

Study on reserves of brick clay in exploitation field "Rečica" - the first restoration of reserves

nije evidentirano

deposit ; brick clay ; reserve

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski geološki institut

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija