Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dokumentiranje gradine Donji Gradac u Kolanu (CROSBI ID 782022)

Druge vrste radova | ostalo

Gligora, Valerija ; Šugar, Doris ; Hodulak, Ivor ; Nevistić, Zvonimir Dokumentiranje gradine Donji Gradac u Kolanu // Fragmenti - Časopis odsjeka za Arheologiju vol. 5. 2017.

Podaci o odgovornosti

Gligora, Valerija ; Šugar, Doris ; Hodulak, Ivor ; Nevistić, Zvonimir

hrvatski

Dokumentiranje gradine Donji Gradac u Kolanu

Selo Kolan, smješteno u unutrašnjosti otoka Paga, obiluje arheološkom baštinom koja dosad nije detaljno istraživana, osim u sklopu projekata koji se odnose na lokalitete i nalaze cijelog otoka Paga. Područje su još u prapovijesti naselili Liburni, što nam dokazuju ostaci gradina na brežuljcima oko Kolana. Ovim rekognosciranjem obuhvaćena je samo jedna od njih, i to ona na položaju Donji Gradac, koja je bila i djelomično uništena tijekom gradnje lokalne ceste 1970-ih godina. Interdisciplinarnim pristupom, rekognosciranjem terena i geodetskom izmjerom mjernom stanicom i GNSS prijamnikom, pokušalo se dobiti bolji uvid u dinamiku naseljavanja otoka, a posebno područja Kolana, u prapovijesno vrijeme.

Pag, Kolan, gradina, rekognosciranje

nije evidentirano

engleski

Documenting the Donji Gradac Hillfort in Kolan

nije evidentirano

Pag, Kolan, hillfort, field survey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fragmenti - Časopis odsjeka za Arheologiju vol. 5

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija, Geodezija