Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Povjerenik za informiranje naložio je pristup zatraženoj informaciji. Kako prisilno izvršiti rješenje Povjerenika? (CROSBI ID 782013)

Druge vrste radova | ostalo

Rajko, Alen Povjerenik za informiranje naložio je pristup zatraženoj informaciji. Kako prisilno izvršiti rješenje Povjerenika? // Ius-Info (rubrika: U središtu). 2018.

Podaci o odgovornosti

Rajko, Alen

hrvatski

Povjerenik za informiranje naložio je pristup zatraženoj informaciji. Kako prisilno izvršiti rješenje Povjerenika?

Slijedom nedavnog primjera iz prakse, analizirano je pitanje na koji način može biti prisilno izvršeno meritorno drugostupanjsko rješenje doneseno u korist stranke – korisnika prava na pristup informacijama kada prvostupanjsko tijelo ne izvrši takvo rješenje, u situaciji u kojoj je, po općoj regulaciji izvršenja u upravnom postupku, prvostupanjsko tijelo istodobno i izvršenik i tijelo nadležno za prisilno izvršenje.

pristup informacijama, prisilno izvršenje, upravni postupak

nije evidentirano

engleski

The Information Commissioner has Ordered Access to the Requested Information. How to Execute a Commissioner's Decision Forcibly?

nije evidentirano

access to information, forcible execution, administrative procedure

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ius-Info (rubrika: U središtu)

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Pravo