Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

80 godina od osnivanja Komunističke partije Hrvatske (CROSBI ID 781982)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan 80 godina od osnivanja Komunističke partije Hrvatske // Povijesne kontroverze. 2017.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan

hrvatski

80 godina od osnivanja Komunističke partije Hrvatske

Godine 2017. navršilo se osamdeset godina od osnutka Komunističke partije Hrvatske koja se od 1952. nazivala Savezom komunista Hrvatske. Nastala je 1937. u ozračju snažnog jačanja hrvatskoga nacionalnog pokreta pod vodstvom HSS-a, kada nije bilo oportuno nastupati u hrvatskim područjima pod jugoslavenskim nazivljem. Navedena godišnjica bila je povod održavanju znanstvenog skupa pod nazivom "Između komunističkoga ideala i zbilje (1937. - 1990.)". koji je bio posvećen istraživanju utjecaja koji je Komunistička partija imala na hrvatski narod i društvo. U današnjoj emisiji govorimo o skupu koji je 10. studenoga 2017. održan u suorganizaciji Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest. Autori emisije su Gordan Ravančić i Josip Mihaljević.

Komunistička partija Hrvatske ; Savez komunista Hrvatske

Emitirano 07.12.2017. na Trećem programu Hrvatskoga radija.

engleski

80 Years Since the Establishment of the Communist Party of Croatia

nije evidentirano

Communist Party of Croatia ; League of Communists of Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontroverze

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice