Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 417429)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Radman, Pamela Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji / Ačkar, Đurđica (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2017

Podaci o odgovornosti

Radman, Pamela

Ačkar, Đurđica

hrvatski

Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji

Dobra higijenska praksa (DHP) u prehrambenoj industriji osigurava kvalitetno i sigurno poslovanje i rukovanje hranom. Glavni elementi dobre higijenske prakse su higijena, čišćenje i dezinfekcija. Higijenska praksa temelji se na primjeni HACCP - a, a u slučaju da se ne može primjeniti HACPP primjenjuju se načela dobre proizvođačke, poljoprivredne i veterinarske prakse. Da bi se proizveo zdravstveno i higijenski i spravan proizvod potrebno je kontrolirati svaku fazu proizvodnje, jer u svakoj fazi može doći do kontaminacije mikroorganizmima ili nekim drugim stranim tvarima. Sredstva i prostorije za osobnu higijenu moraju biti raspoloživi i lako dostupni, da bi se održao odgovarajući stupanj osobne higijene i izbjegli kako kontaminacija hrane, tako i kontaminacija zaposlenih. U ovom radu opisana je primjena DHP u ugostiteljstvu i u proizvodnji mesa i mlijeka.

HACCP ; dobra higijenska praksa ; higijena ; čišćenje ; dezinfekcija

nije evidentirano

engleski

Good hygiene practice in the food industry

nije evidentirano

HACCP ; good hygiene practice ; hygiene ; cleaning ; disinfection

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

28.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija