Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Glagoljica u Zadru (prvi dio) ; Glagoljski zapisi iz knjige bratovštine sv. Antuna opata 1725. - 1777. (CROSBI ID 781700)

Druge vrste radova | popularni rad

Franov-Živković, Grozdana Glagoljica u Zadru (prvi dio) ; Glagoljski zapisi iz knjige bratovštine sv. Antuna opata 1725. - 1777. // Slovo rogovsko, Glasilo Udruge glagoljaša Zadar ; br. 4. 2016.

Podaci o odgovornosti

Franov-Živković, Grozdana

hrvatski

Glagoljica u Zadru (prvi dio) ; Glagoljski zapisi iz knjige bratovštine sv. Antuna opata 1725. - 1777.

Članak o glagoljici u Zadru donosi analizu i transliteraciju glagoljskih zapisa iz Knjige namirnica 1725. – 1777. Bratovštine sv. Antuna opata. Zapisi se uglavnom odnose na potvrdu primitka novca za celebrane mise u kapeli sv. Antuna opata na Dobroj Poljani. Arhiv spomenute bratovštine sastoji se od brojnih papira i svešćića, ponekih i na glagoljici. U ovom članku analizirani su i transliterirani glagoljski rukopisi koji se sastoje od popisa celebranih misa s izjavom o primitku novca.

Zadar ; glagoljica ; bratovštine ; 18. st.

nije evidentirano

engleski

///

nije evidentirano

Zadar ; glagolitic script ; confraternities ; 18th century

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Slovo rogovsko, Glasilo Udruge glagoljaša Zadar ; br. 4

2016.

nije evidentirano

objavljeno

1849-0654

Povezanost rada

Etnologija i antropologija, Povijest