Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izravna i neizravna diskriminacija u sferi rada, te prebacivanje tereta dokazivanje u s time povezanim sporovima (Direktiva 2006/54/EZ) (CROSBI ID 781685)

Druge vrste radova | ostalo

Rajko, Alen Izravna i neizravna diskriminacija u sferi rada, te prebacivanje tereta dokazivanje u s time povezanim sporovima (Direktiva 2006/54/EZ) // Ius-Info. 2018.

Podaci o odgovornosti

Rajko, Alen

hrvatski

Izravna i neizravna diskriminacija u sferi rada, te prebacivanje tereta dokazivanje u s time povezanim sporovima (Direktiva 2006/54/EZ)

U okviru materije uređene Direktivom 2006/54/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 5. srpnja 2006. o provedbi načela jednakih mogućnosti i jednakog postupanja prema muškarcima i ženama u pitanjima zapošljavanja i rada (preinaka), analizirana je podjela diskriminacije na izravnu i neizravnu, te mogućnost prebacivanja tereta dokazivanja u protudiskriminacijskim predmetima. Radi potpunosti uvida u širinu izvora prava na ovome području, uvodno su navedena i druga glavna nadnacionalna pravna vrela koja čitateljima mogu biti od pomoći u konkretnim slučajevima.

izravna i neizravna diskriminacija, radni odnosi, teret dokazivanja, Direktiva 2006/54/EZ

nije evidentirano

engleski

Direct and Indirect Discrimination in the Sphere of Work, and Shifting of the Burden of Proof in the Related Disputes (Directive 2006/54/EC)

nije evidentirano

direct and indirect discrimination, labour relations, burden of proof, Directive 2006/54/EC

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ius-Info

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Pravo