Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Odnos grada i prostora vojarni, Urbana transformacija prostora vojarni grada Šibenika (CROSBI ID 781664)

Druge vrste radova | ostalo

Perkov, Kristina Odnos grada i prostora vojarni, Urbana transformacija prostora vojarni grada Šibenika // Revitalizacija napuštenih vojarni - umrežavanje i razmjena znanja i iskustava, projekt koji financira Hrvatska komora arhitekata (HKA), 2017.. 2017.

Podaci o odgovornosti

Perkov, Kristina

hrvatski

Odnos grada i prostora vojarni, Urbana transformacija prostora vojarni grada Šibenika

Prostori vojarni su dijelovi grada koji imaju izniman potencijal i mogu značajno utjecati ne samo na strukturalnu, nego i na sadržajnu promjenu gradskog tkiva. Iskustva obnove brownfield prostora u Hrvatskoj nisu velika, no u posljednje vrijeme sve više se raspravlja o prenamjeni vojnih građevina koje se ustupaju lokalnoj sredini za korištenje u različite kulturne, obrazovne i socijalne svrhe. Na primjeru procesa transformacije vojarni u Šibeniku i njihovog utjecaja na razvoj i strukturalne promjene grada možemo zaključiti da je položaj vojarni na pravcima razvoja grada sprječavao njegov pravilan razvoj. Stoga uklanjanjem barijera i njihovom transformacijom omogućena je njihova integracija u gradsko tkivo. Istraživanjem je obuhvaćeno deset vojarni i njihov širi kontaktni prostor.

obnova brownfielda, participacija, funkcionalne i prostorne promjene

nije evidentirano

engleski

Relations between city and barracks, Urban transformation of barracks in city of Šibenik

nije evidentirano

brownfield regeneration, participation, functional and spatial change

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Revitalizacija napuštenih vojarni - umrežavanje i razmjena znanja i iskustava, projekt koji financira Hrvatska komora arhitekata (HKA), 2017.

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam